Regija
OTVORENI RADOVI

Novi stanovi za Vukovarce
Objavljeno 14. rujna, 2017.

VUKOVAR - Polaganjem kamena temeljca, svečano su otvoreni radovi na izgradnji višestambene zgrade u Ulici Ive Tijardovića u Vukovaru, vrijedni 8 milijuna 884 tisuće kuna s PDV-om. Riječ je o višestambenoj zgradi sa 21 stanom veličine 37 do 68 kvadrata, koja će se izgraditi u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja i koristiti za stambeno zbrinjavanje osoba sa liste prvenstva grada Vukovara. Radove će izvoditi Watmont iz Vinkovaca, a rok za dovršetak je 400 dana.

Svečanosti obilježavanja otvaranja radova nazočili su Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Marijana Balić, saborska zastupnica, Damir Barna, zamjenik župana vukovarsko-srijemskog, i Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara. “Kontra svih crnih brojki o iseljavanju, predstavlja činjenica da preko tisuću ljudi ima volju stanovati i živjeti u Vukovaru. Mislim da s aspekta brojke od 1018 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje Vukovar doista ima razloga gledati optimistično u budućnost. Naravno ta budućnost ovisi i o nizu drugih poteza”, istaknuo je Penava.

Nikola Mažar kazao je da će se u stanove moći zbrinuti kako samci tako i četveročlane obitelji. “Republika Hrvatska u Vukovaru ima 2500 useljenih stanova, a ove su godine prvi put vraćena 52 stana koja su bila prazna. Prazni stanovi najveći su problem, a procjenjuje se da ih je u Vukovaru oko 350. Bitno je raditi paralelno - vraćati prazne stanove, adaptirati prazne, ali i graditi nove”, rekao je Mažar. M.K.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana