Osijek
DOGOVOR ŽUPANA I NAČELNIKA OPĆINE

U Čepinu će se napokon
graditi sportska dvorana
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Čepin napokon dobiva sportsku dvoranu - dogovoreno je na jučerašnjem sastanku župana osječko-baranjskog Ivana Anušića s načelnikom Općine Čepin Draženom Tonkovcem i njegovim zamjenicima donačelnikom Ivanom Žeravicom i donačelnicom Matejom Kalajžić.

Tonkovac je kazao kako je dvorana odavno potrebna i treba se graditi uz OŠ Miroslava Krleže. Kako je najvjerojatnije da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta to neće financirati Anušić i Tonkovac razmotrili su da je naprave kroz tri godine udruženim novcem Općine i Županije, a dogovoreno je da se pričeka najavljena promjena Operativnog plana prema kojem bi se i takvi objekti mogli financirati iz drugih izvora.

Kružni tok na čepinskom ipsilonu također će se graditi, projekt će biti prijavljen na natječaj krajem godine, jer postoji mogućnost da se od Ministarstva unutarnjih poslova dobije 70 % sredstava, ali ako ne prođe na natječaju financirat će ga Županijska uprava za ceste i Općina Čepin.

Župan je čepinskom načelniku obećao da će riješiti problem Krbavske ulice i to proširivanjem ceste kako bi se nakon građevinskog zahvata na dvjestotinjak metara mogli automobili mimoilaziti. Što se tiče gradnje biciklističke staze Tonkovac je poručio građanima da će se ona nastaviti, a pokrenuta je ideja o navodnjavanju, za što su zainteresirani tvrtka Žito i drugi proizvođači. Anušić je kazao kako je navodnjavanje prioritet i budućnost ovog našeg kraja, i u planu su još drugi sustavi navodnjavanja.

Što se tiče problema s komaricama, Anušić je kazao da će i Općina Čepin biti uključena u zajednički i koordinirani način borbe protiv letećih krvopija. D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike