Osijek
UMIROVLJENIK PREKO OGLASA TRAŽI SUPRUGU BEZ PRIMANJA

Želi da ga dostojno pokopa, a on joj ostavlja mirovinu
Objavljeno 15. rujna, 2017.
Trenutno je u staračkom domu, no s budućom spreman je ići u podstanare

Umirovljeni osječki policajac Vjekoslav Golub ovih je dana dao neobičan i, možemo reći, za današnje prilike vrlo human oglas. Naime, taj 90-godišnjak traži ženu bez mirovine i s njom se, ako to ona tako želi, može samo “registrirati”. Ono što mu je važno, kaže, jest da ga netko pokopa u grobnici u Koprivnici, gdje sada živi, a zauzvrat budućoj supruzi ostaje ne tako malena, policijska mirovina.

- Zabrinjava me hoće li me netko nakon smrti pokopati u kakav pijesak i trebam suprugu koja bi me za moj novac pokopala u grobnicu. Otkako sam dao oglas, javile su se tri žene, no jedna kaže da se ne bi udala i da bi voljela živjeti u izvanbračnoj zajednici. Podsjetio sam je da onda nema nikakva prava, a to nije dobro. Ja želim svojom mirovinom od 3700 kuna nekome pomoći. Iznos nije pretjeran, ali nije ni malen - poručio je Golub, koji je, tijekom gotovo 30-godišnjeg radnog vijeka u Osijeku živio u Sarvašu i bio oženjen Čeminčankom. Umrla je, kaže, potom je umro i zet, a kći mu sad živi u Poreču. Nedavno je otišao u starački dom, no ako bi buduća supruga to željela, lako bi otišao s njom u podstanare.

Iako bi to želio, ni s jednim radnim kolegom ili susjedom iz Sarvaša nije u kontaktu. Svi su već, kaže Golub, pomrli, no njega uz Osijek vežu lijepe uspomene. U to vrijeme, dodaje, radio je u tzv. narodnoj miliciji, gdje se služilo narodu. “Danas policija služi bogatašima, no moram reći da se, u vrijeme dok sam radio, ruka na tadašnju miliciju nije smjela podići. Bio sam milicajac tolike godine i nikada nisam dobio batina. Sad su neka druga vremena”, ocjenjuje Golub, koji se nada da će pronaći ženu koju će usrećiti svojom mirovinom, a istovremeno biti siguran gdje mu je posljednje počivalište.

Marija MIHELIĆ
Ako se želite javiti Golubu...

Za sve žene koje nemaju primanja ili mirovinu, Golub je dostupan na telefonskom broju 091/129-1404.

- Nemam nikakvih uvjeta, osim da nije jako rasipna, da ne pije, da ne skita okolo, da je poštena i da se sa mnom slaže kao sa starim čovjekom. Sve se drugo možemo dogovoriti - poručuje ovaj vitalni 90-godišnjak.

Najčitanije iz rubrike