Tehno
DELL TECHNOLOGIES

Najveća privatna tehnološka kompanija na svijetu
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Dell Technologies, najveća privatna tehnološka kompanija na svijetu, obilježava prvu godinu poslovanja nakon povijesnog spajanja Della i EMC-a, a u prvoj godini kompanija je formirala unificiranu prodaju za Dell i Dell EMC te stvorila kanal Dell Technologies i globalni program koji je uključio 10.000 novih poslovnih korisnika u portfelj Dell EMC-a.

Također, kompanija je zabilježila eksplozivan, gotovo dvostruk rast prihoda u novim segmentima u prvoj polovici 2017. godine, potaknut unakrsnom prodajom servera, pohrane, konvergentnih rješenja te rješenja za klijente.

Dell Technologies istovremeno je platio gotovo 9,5 milijarda dolara dugovanja, brzo okončao tri velike divesticije i nastavio snažno ulagati u najinovativnije tehnologije. Dodatni dokaz uspješnog poslovanja dala je i nova nezavisna anketa tvrtke IDC koja otkriva kako 91 posto korisnika diljem svijeta smatra da su Dell i EMC održali obećanja koja su dali prije spajanja.

Dell Technologies objavio je i svoj godišnji izvještaj za korisnike, pokazujući kako je kompanija u proteklih godinu dana pomogla korisnicima u ostvarivanju potencijala u digitalnoj budućnosti.

“Postavili smo letvicu vrlo visoko i nadišli smo vlastita očekivanja”, izjavio je Michael Dell, predsjednik i izvršni direktor Dell Technologies. “Napravili smo goleme korake u proteklih godinu dana kako bismo postali strateški partner svim našim korisnicima, od vlada, brzorastućih malih tvrtki do najvećih svjetskih kompanija. A ovo je samo početak.”

Dell Technologies uključuje Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream i VMware. S ukupnim prihodom od 74 milijarde dolara kompanija se pozicionirala kao lider na tržištu s najširim portfeljem od korisničke preko temeljne infrastrukture do clouda.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike