Gastro
RECEPT

“Pizza” s podlogom od cvjetače
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Sastojci za podlogu:

500 g cvjetova cvjetače

2 žlice ribanog parmezana

1 jaje

žlica maslinovog ulja

2 žličice mješavine mediteranskih začina

žličica češnjaka u prahu

po ukusu sol i papar

Sastojci za nadjev po želji

Priprema:

Cvjetaču razdvojite na cvjetove pa ju izvažite. Treba vam 500 grama. Operite ju, ocijedite i prosušite te naribajte na ribež ili usitnite u multipraktiku. Blanširajte ju na pari da ne bi upila previše vode ili ju "kuhajte" u mikrovalnoj pećnici osam minuta (850W). Prohladite ju i dodajte ostale sastojke te mijesite rukama da se svi sastojci sjedine. Smjesu stavite na papir za pečenje u limu promjera 26 cm ili neki drugi kalup po želji odgovarajućih mjera. Utapkajte ju dobro dlanovima i prstima. Stavite peći na 250 stupnjeva u prethodno ugrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta dok se lijepo ne zarumeni. Tada izvadite "tijesto" iz pećnice i poslažite po njemu nadjev po želji: rajčicu (svježu ili ukuhanu), šunku, gljive, mozzarellu, kukuruz, tikvice ili što god drugo želite. Pećnicu namjestite na grill funkciju i zapecite još 10-ak minuta.