Gastro
RECEPT

Nugat torta
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Biskvit:

12 jaja

12 žlica šećera

12 žlica brašna

12 žličica čokolade u prahu

3 žlice ulja

12 žlica mlijeka

prašak za pecivo

12 žlica mljevenih prženih lješnjaka

Nugat krema:

1,5 l mlijeka

3 pudinga nugat

5 žlica gustina

15 žlica šećera

250 g margarina

100 g čokolade za kuhanje

3 žlice nutelle

100 g mljevenih prženih lješnjaka

Dekoracija:

500 g vrhnja za šlag

Čokoladni biskvit s lješnjacima:

Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom. Dodajte ulje i mlijeko te kratko miksajte. Prašak za pecivo dodajte brašnu i promiješajte. U brašno dodajte čokoladu u prahu te sve zajedno dodajte žumanjcima. Ubacite i lješnjake te sve sjedinite. Dodajte i bjelanjke koje ste prethodno izradili u čvrsti snijeg te sve sjedinite pjenjačom. U kalup obujma 26 cm postavite na dno masni papir, ulijte smjesu. Biskvit stavite peći na 170 stupnjeva oko sat vremena, provjerite čačkalicom je li biskvit pečen. Ovaj biskvit dobro je peći na nižoj temperaturi malo duže, jer se peče sve zajedno, a ne svaki biskvit posebno. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi. Nožem odvojite bočne stranice od obruča, skinite masni papir s dna biskvita i prerežite ga na tri jednaka dijela.

Nugat krema:

Puding nugat, šećer i gustin pomiješajte s 500 ml mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok ne postane gust. Čim sklonite s vatre, dodajte iskidanu čokoladu, nastavite miješati dok se ne istopi. Puding prebacite u drugu posudu i prekrijte prozirnom folijom, ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu malo izmiksajte. Dodajte margarin i miksajte. Dodajte lješnjake i nutellu i sve zajedno sjedinite.

Postupak slaganja nugat torte:

1. Biskvit 2. 1/3 nugat kreme 3. Biskvit 4. Pola preostale nugat kreme 5. Biskvit 6. Vrhnje za šlag izradite, ali ga nemojte premutiti. Dobiveni šlag izradite s ostatkom nugat kreme i premažite cijelu tortu. Za dekoraciju možete dodatno iskoristiti pržene sjeckane, mljevene i cijele lješnjake.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike