Gastro
RECEPT

Tagliatelle s brokulom i chipsom od piletine
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Sastojci za umak:

4 velike glavice crvenog luka, 2 mesna temeljca, 1 vrećica gotove juhe od brokule i cvjetače, 1 svježa veća tikvica,

1 svježa brokula srednje veličine, 2 manjih pilećih prsa + kožica od piletine (za chips), 4 trokutića sira,

500 ml vrhnja za kuhanje, mlijeka po potrebi, sol i bijeli mljeveni papar (po ukusu)

Sastojci za aranžiranje:

kuhana jaja, sušeni končići chillija, chips od piletine, + zelena i bijela tjestenina

Postupak:

U dubljoj posudi na plitkoj masnoći pirjajte crveni luk koji ste prethodno nasjeckali na rezance. Pirjajte ga sve dok se ne počne karamelizirati, a zatim dodajte dva mesna temeljca. Podlijte s otprilike 200 ml vode, poklopite te ostavite 5 minuta da kuha na laganoj vatri. Nakon toga ubacite sadržaj gotove juhe od brokule i cvjetače te dobro promiješajte. Ostavite da se kuha oko 5 minuta. U međuvremenu očistite pileća prsa te ih narežite na žilijen. Sotirajte ih na plitkoj masnoći sve dok se meso ne karamelizira, a opet pazeći da se ne prepeče i ne postane suho. U posudu u kojoj pripremate umak dodajte vrhnje za kuhanje i sir u trokutićima. Začinite solju i bijelim mljevenim paprom po ukusu. Nakon toga ubacite sotirana pileća prsa te ih ostavite 10-ak minuta da se kuhaju i dodatno omekšaju. Po potrebi i ovisno kakvu gustoću umaka želite možete dodati i malo mlijeka. Pred sam kraj kuhanja ubacite očišćenu brokulu i izrezanu tikvicu. Umaku pretkraj dotjerajte okus. Tjesteninu skuhajte, aranžirajte chilli rezancima, tvrdo kuhanim jajima i chipsom od piletine. Što se samoga chipsa od piletine tiče, odvojio sam kožu od mesa te sve skupa pržio u dubokoj masnoći sve dok kožica nije poprimila zlatnosmeđu boju. Stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće te neposredno prije posluživanja dodatno posolite po ukusu.

Najčitanije iz rubrike