TvObzor
LEATHERFACE: POČETAK

Novi nastavak kultnog horora
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Niskobudžetni horor-film “Teksaški masakr motornom pilom” 1974. godine šokirao je svijet. Priča o skupini prijatelja koje na putovanju zarobljuje, muči i u konačnici ubija monstruozna obitelj kanibala na čelu sa strašnim Leatherfaceom bila je prvi film takve vrste, koji je pomaknuo granice ukusa i straha. Njegova važnost za žanr bila je tolika da je više od četiri desetljeća poslije bio nadaleko smatran jednim od najvećih i najkontroverznijih horor-filmova, koji je inspirirao cijelu generaciju redatelja. Sada je došao trenutak da se ispriča priča o jednom od kultnih zlih likova u povijesti kinematografije.

U novom filmu “Leatherface: Početak”, koji prethodi radnji filma “Teksaški masakr motornom pilom”, mladu medicinsku sestru otimaju četiri nasilna tinejdžera koja su pobjegla iz psihijatrijske ustanove i vode je na put iz pakla. Jedan od njih osuđen je na život prepun tragedija i strahota koje će mu uništiti zdrav razum i pretvoriti ga u čudovište po imenu Leatherface, a progoni ga poremećeni predstavnik zakona željan osvete.

Produkcijske kompanije Millennium Films i Campbell Grobman Films Productions te redatelji Julien Maury i Alexandre Bustillo prema scenariju Setha M. Sherwooda, na temelju likova Kima Henklea i Tobea Hoopera, donose nam film “Leatherface: Početak”. Produkciju potpisuju Les Weldon, Carl Mazzocone, Christa Campbell i Lati Grobman a glume Stephen Dorff , Lili Taylor, Sam Strike, Vanessa Grasse, James Bloor, Jessica Madsen, Sam Coleman, Chris Adamson i Finn Jones.

“Leatherface: Početak” osmi je film franšize “Teksaški masakr motornom pilom” i zamišljen je kao prethodnik (prequel), koji objašnjava podrijetlo glavnog lika u serijalu. “Nismo željeli reciklirati priču koja je viđena već milijun puta”, kaže producent Les Weldon te dodaje: “Ovo je bila prilika za novi i drukčiji pristup cijeloj mitologiji. Željeli smo ispričati priču koja je u korijenu glavnog lika a nikada prije nije ispričana, priču o tome kako je nastao Leatherface.”

“Ideja o snimanju prethodnika bila je zanimljiva jer je trebala odgovoriti na pitanja: Tko je Leatherface? Što mu se dogodilo u mladosti što ga je učinilo takvim čudovištem?“ dodaje producentica Lati Grobman. “Kako uopće netko postane čudovište? To je zanimljivo. Zbog čega su ljudi takvi kakvi jesu? Ima li išta dobro u njemu?”

Producenti Campbell i Grobman tražili su redatelja koji će razumjeti njihovu viziju priče o podrijetlu franšize. Najviše ih se dojmio rad dvojca Julien Maury i Alexandre Bustillo, čiji je prvi uradak bio kontroverzni horor “Inside”, koji je prozvan primjerom novog vala francuskih horor-filmova i donio im svjetski uspjeh. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike