TvObzor
ŽELJKO BEBEK OBJAVIO STUDIJSKI ALBUM “ONO NEŠTO NAŠE”

Devet novih pjesama legendarnog pjevača
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Proteklog tjedna u prodaji se pojavio novi studijski album Željka Bebeka "Ono nešto naše". Riječ je o diskografskom projektu koji je dočekao savršen trenutak za objavu, a rad na albumu najavljen je hit-singlom "Prvak svijeta". Tu je pjesmu Bebek uživo izveo na CMC festivalu u Vodicama 2015. godine, godinu dana nakon obilježavanja 40 godina uspješne glazbene karijere. Legendarni pjevač uspjeh je ponovio već idućim singlom, "Ja po kafanama", koji je osvojio nagradu "Cesarica" za hit godine zabavne glazbe 2017. Po trećem najavnom singlu, "Ono nešto naše", nazvan je i novi studijski album, na kojem je ukupno devet pjesama, čiju produkciju potpisuje Branimir Mihaljević, ujedno i autor većine pjesama i potpisnik svih aranžmana na albumu.

“Obožavam sve segmente ovog albuma. Imali smo tri hita prije izlaska albuma, koja su već dobila svoja priznanja i koja su bila dobar uvod u album iza kojega stojimo. Posebno mjesto u mom srcu zauzima pjesma 'Ako voliš ovu ženu', koju pjevaju, po meni, dva najveća pjevača, Oliver i Bebek. Na albumu sudjeluju i moji kolege, sjajni autori i to je naše poznanstvo i međusobno povjerenje rezultiralo odličnim albumom. Album je možda raznolik na prvo slušanje, od balada do rokerskih pjesama, ali sve one imaju poveznicu u snažnim tekstovima, modernoj produkciji i pitkim melodijskim linijama”, objasnio je Branimir Mihaljević.

“Tri singla koja su nastala prije samog izlaska albuma i reakcija publike na njih bili su mi dovoljan znak da je došlo vrijeme za novi album, a od posljednjeg je prošlo pet godina. Ušao sam u studio i s Branimirom snimao pjesme koje sam uživao pjevati. I od trena kad smo završili sa snimanjem nestrpljivo smo čekali dan kad ćemo ga i fizički držati u rukama. Izlazak albuma prati meni jedna od najljepših pjesama u mojoj karijeri i veliko hvala Oliveru koji ju je otpjevao sa mnom. Radili smo je s toliko emocija da smo ponekad morali napraviti stanku kako bismo je nastavili raditi bez suza. Draga mi je i 'Blues za tebe', i to je pjesma kakvu sam baš poželio snimiti. Početkom 70-ih takve su pjesme, poput Dugmetove “Došao sam da ti kažem da odlazim”, bile hrabre, jer se blues više slušao u nekim užim krugovima. Međutim, toliko su bile snažne da su utrle put nekim drugim sličnim pjesmama i vjerujem da će i ovu pjesmu moja publika prigrliti. Zapravo, siguran sam da ću sve pjesme s ovog albuma ubuduće svirati na koncertima”, rekao je Željko Bebek.

Od svog prvog soloalbuma “... skoro da smo isti”, objavljenog 1978., do danas Željko Bebek izdao je dvanaest studijskih albuma, a njegovi dosad najveći hitovi objedinjeni su u posebnom luksuznom izdanju “Antologija / Bebek / 40 godina. Autor svih slika na novom albumu je filmski producent i redatelj brojnih videospotova Ljubo Zdjelarević, a cijeli omot dizajnerski je priredio Robert Butković. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN 18. EXIT NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI 

Najveće finale i proslava naslova najboljeg europskog festivala

PICKBOX: DETEKTIVSKA MINISERIJA "AGATHA CHRISTIE: NESREĆA NEVINIH"

Najbolji roman kraljice kriminalističkih priča napokon dobio svoju ekranizaciju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIANA ROKO

Nakon razgovora sa sinom najbolje znam kako diše mlada publika

2

SVJETSKA PREMIJERA NOVOG FILMA BOBE JELČIĆA NA 24. SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sam samcat - razvod braka kao administrativna činjenica

3

DOKUMENTARNI FILM NA DISCOVERY CHANNELU

Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu