TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC: DRUGA SEZONA SERIJE “GENIJ”

Antonio Banderas glumit će Pabla Picassa
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Glumac nominiran za nagrade Emmy i Zlatni globus Antonio Banderas odabran je za ulogu Pabla Picassa u drugoj sezoni serije koja će pratiti život i rad španjolskog slikara, jednog od najutjecajnijih i najpoznatijih umjetnika 20. stoljeća. Izvršna produkcija nove sezone, koju nam donosi Fox 21 Television Studios, i dalje je pod palicom Imagine Entertainmenta u vlasništvu Rona Howarda i Briana Grazera, OddLot Entertainmenta u vlasništvu društva Madison Wells Media i EUE/Sokolowa, a premijerno će se prikazati 2018. godine.

“Životna priča Pabla Picassa oduvijek me je fascinirala i iznimno poštujem tog čovjeka s kojim ujedno i dijelim rodno mjesto, Málagu”, rekao je Banderas. “Oduševljen sam što ću raditi s National Geographicom, Brianom, Ronom, Kenom i ostatkom tima serije Genij kako bismo ispričali autentičnu priču o jednom od najinovativnijih slikara svijeta.”

“Antonio je bio prirodan odabir. On, kao i Picasso, živi svoj život bez granica i upravo će to pridonijeti genijalnosti koju tražimo”, rekao je Ron Howard. “Ima nevjerojatne glumačke sposobnosti. Uvjeren sam da će oživjeti ovog briljantnog i nekonvencionalnog umjetnika.”

“Od Pancha Ville do Ernesta ‘Che’ Guevare, Antonio je uspješno glumio stvarne, karizmatične te ikonske figure, i to s iskrenošću i dubinom. Što se tiče Picassa, jedva čekam vidjeti njegovu interpretaciju čovjeka iza umjetničke veličine”, dodao je Grazer.

“Ne samo da su obojica iz Málage u Španjolskoj nego, kao i Picasso, Antonio odiše karizmom i strašću i pomicao je granice svojom kreativnom umjetnošću,“ rekla je Carolyn Bernstein, izvršna potpredsjednica i voditeljica globalnog skriptiranog razvoja i produkcije National Geographica. „Ima sve što tražimo i iznimno smo sretni što će biti glavni glumac serije.“

Umjetnička karijera čovjeka punog imena Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano María Remedios de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso, koji je doživio 91 godinu, trajala je više od 81 godinu. Veliki dio nje proveo je u svojem drugom domu u Francuskoj. Kao i glavna ličnost prve sezone serije “Genij”, Einstein, Picasso je svijet zamišljao i tumačio na potpuno nove i neobične načine te je neprekidno izvrtao naše percepcije umjetnosti i kreativnosti. Plodni je umjetnik naslikao oko 50.000 slika.

Picassova strastvena narav i nepresušna kreativnost bile su integralni dio njegova osobnog života, punog burnih brakova, mnogobrojnih izvanbračnih afera te neprekidnog mijenjanja političkih i osobnih saveza. Većinu je svojeg života proveo u živopisnom Parizu 20. stoljeća i susreo se s mnogim piscima i umjetnicima, poput Coco Chanel, Henrija Matissea, Marca Chagalla, Gertrude Stein, Georgesa Braquea i Jeana Cocteaua. Picasso je neprekidno bio inovativan i uvijek je težio pomicanju granica umjetničkog izražavanja.

Glavni redatelj, izvršni producent i scenarist Ken Biller nadgledat će i novu sezonu serije. Očekuje se da će snimanje započeti krajem ove godine, a premijerno će se prikazati 2018. godine na programima National Geographica u 171 zemlji, na 45 jezika.

Za seriju “Genij” odgovorne su produkcijske kuće Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Oddlot Entertainment u vlasništvu društva Madison Wells Media te EUE/Sokolow. (N.K.)

 
Možda ste propustili...