TvObzor
JESENSKA PROGRAMSKA SHEMA HRVATSKE TELEVIZIJE

Premijere brojnih domaćih serija i izbor najkvalitetnijega svjetskog programa
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Hrvatska televizija u okviru jesenske programske sheme gledateljima će od 18. rujna u udarnome terminu ponuditi više od 85 posto najkvalitetnijega domaćeg sadržaja – premijere igranih i serijskih filmova hrvatske proizvodnje, brojne nove dokumentarne, razgovorne, mozaične i zabavne emisije hrvatske proizvodnje te vrhunski odabir stranoga dokumentarnog i serijskog programa. Informativne emisije Hrvatske televizije dobit će nove voditelje iz mlađe generacije iskusnih reportera i izvjestitelja, a svi će se programski sadržaji od ove sezone emitirati uvijek u isto vrijeme i na istome programu.

Domaći igrani sadržaji

Ponedjeljkom od 20 sati emitirat će se premijerni domaći igrani sadržaji, a već s početkom jeseni u tom će se terminu moći pogledati televizijska serija Lukasa Nole “Čuvar dvorca” o političkome ozračju i ulozi obavještajnih služba u Republici Hrvatskoj osamdesetih godina prošloga stoljeća, s Ivom Gregurevićem u naslovnoj ulozi. Nakon “Čuvara dvorca” slijedi premijerno prikazivanje igrano-dokumentarne serije posvećene Tinu Ujeviću “Tin… trideset godina putovanja”. Predbožićno razdoblje proći će u znaku premijernoga prikazivanja televizijske igrane serije “Anka” o djevojčici iz sirotišta koja sredinom prošloga stoljeća bježi od svoje bogate licemjerne posvojiteljice i ulazi u svijet pustolovina i bajkovitih bića.

Utorkom od 20 sati prikazivat će se novi talk show “U svom filmu”, u kojoj će urednica i voditeljica Tončica Čeljuska razotkrivati pojedinosti iz života najviđenijih ljudi naše društvene i političke pozornice. Srijedom će se prikazivati politički dokumentarni filmovi o aktualnim zbivanjima i svjetskim vođama, a četvrtkom i nedjeljom u novome će se izdanju nastaviti prikazivati popularni kviz “Šifra” s Joškom Lokasom.

Subotom navečer emitirat će se najkvalitetniji zabavni sadržaji domaće proizvodnje poput zabavno-glazbene emisije “A-strana”, koju ćemo pratiti od studenoga do početka 2018. godine.

Ponedjeljkom od 21 sat na Prvome programu Hrvatske televizije prikazivat će se najkvalitetniji domaći dokumentarni sadržaji, poput serije o hrvatskim predsjednicima Vlade “Hrvatski premijeri osobno” ili nove serije Gorana Milića “Tada & sada”, koja uspoređuje kako smo živjeli nekoć, a kako živimo sad.

Srijedom od 21 sat prikazivat će se polusatni dokumentarni filmovi domaće proizvodnje, a prva je nova sezona televizijske serije “Zapisano u kostima”.

“Dobro jutro, Hrvatska” i subotom

Zbog velike gledanosti nastavit će se snimati i prikazivati i nova izdanja zabavno-glazbenih emisija i kvizova. Emisija “Lijepom Našom” emitirat će se subotom od 17.40, a zabavna emisija “Volim Hrvatsku” bit će na rasporedu nedjeljom u isto vrijeme.

Brojne novosti gledatelje očekuju i u jutarnjemu te dnevnome programu. Rado gledana jutarnja mozaična emisija “Dobro jutro, Hrvatska” od ponedjeljka do petka ubuduće će trajati do 10.20, a unutar nje emitirat će se i dosadašnja emisija “Imam problem”. Dobro jutro, Hrvatska nastavit će se emitirati i subotom, i to od 9.30 do 11 sati

Svakim radnim danom od 17.20 prikazivat će se mozaična emisija urednice Maje Tokić “Kod nas doma”, koja će se sastojati od studijskoga dijela i pojedinih rubrika s temama iz svakodnevnoga života: mode, dizajna, uređenja doma, putovanja, suvremene psihologije, glazbe, književnosti, kazališta. Vodit će je poznate voditeljice Barbara Kolar i Iva Šulentić.

Od ponedjeljka do četvrtka termin prije središnjega Dnevnika rezerviran je za omiljeni kviz “Potjera” s Tarikom Filipovićem, a umjesto emisije Moj HRT petkom će se prije središnjega Dnevnika emitirati zabavna emisija za mlade “Daj pet(ak”). Dvoje mladih voditelja, Lucija Kajić i Filip Vidović, svaki će petak u goste pozivati odlične glazbene sastave, preporučivati zanimljive događaje diljem Lijepe Naše, davati korisne savjete te donositi priče o uspješnim mladim ljudima.

Od jeseni će se na Prvome programu Hrvatske televizije emitirati i svi nacionalno važni sportski događaji. (N.K.)

 
STUDIJSKE EMISIJE

Svakim radnim danom od 19.30 na HRT-u 2 na rasporedu će biti glazbena emisija POPROCK.HR, emisija HRT TOP 20 prikazivat će se subotom od 19.10, a nedjeljom od 19.30 u novome se ruhu vraća glazbena emisija “Garaža”. Od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 20.05 emitirat će se studijske emisije. Ponedjeljkom će se nastaviti emitirati “Stadion”, utorkom “Žene, povjerljivo”, a srijedom od 20.05 gledatelje očekuje nova zabavna emisija “Oči u oči”. “Oči u oči” s voditeljem Petrom Vlahovom bavit će se i aktualnim i svevremenskim temama o kojima se raspravlja na kavi, na portalima i u medijima, a koje nisu povezane s politikom. U istome će terminu, od 20.05, nova glazbena emisija “Koktel-bar” tri četvrtka u mjesecu uživo iz HRT-ova televizijskoga studija Angel Miladinov uvoditi gledatelje u glazbeni svijet, živote naših poznatih glazbenika i neotkrivene pojedinosti njihova stvaralaštva i rada, uz zabavu i zanimljive igre znanja i prisjećanja. Posljednji četvrtak u mjesecu rezerviran je za novu emisiju “Dijagnoza” posvećenu zdravlju, urednice Sanje Kocijančić-Petričević. Tjedna mozaično-informativna emisija “Špica, riva, korzo” od jeseni će se na Drugome programu Hrvatske televizije prikazivati svake subote od 12.30 do 14 sati izravno iz Bogovićeve ulice u Zagrebu. S Martinom Validžić i Danijelom Despotom približavat će gledateljima društveni život subotom u pet hrvatskih gradova.

“ART À LA CARTE” NA TREĆEM PROGRAMU

Treći program Hrvatske televizije i u jesenskoj će shemi biti glavni pratitelj tema iz kulture, znanosti i umjetnosti te iz različitih drugih područja. Jedna od novosti na Trećemu programu Hrvatske televizije bit će emisija “Art à la carte”, koja će se prikazivati petkom u večernjemu terminu. Bit će posvećena umjetnosti i kulturi te, kako ističe urednica Lidija Špiranec, umjetnosti dokolice s pozitivnim predznakom. I ljubitelji operne umjetnosti jednom mjesečno moći će uživati u vrijednim opernim ostvarenjima, a posebnost u programu i ove će jeseni biti umjetnički projekt “Nove kolekcije”.

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike