Sport
NEDOLIČNO PONAŠANJE IZBORNIKA ODBOJKAŠICA

Aksentijeviću otkaz zbog
uznemiravanja jedne odbojkašice?
Objavljeno 13. rujna, 2017.
Iako u Hrvatskom odbojkaškom savezu svi šute, izbio je skandal zbog kojeg je izbornik odmah morao napustiti klupu

Deset dana prije početka Europskog prvenstva i prve utakmice protiv Bjelorusije u Tbilisiju (domaćini su Gruzija i Azerbajdžan), došlo je do promjene na mjestu izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije!

Novi čovjek na klupi je Igor Lovrinov, a na njoj je naslijedio Miroslava Aksentijevića koji se, kažu, povukao zbog zdravstvenih razloga. Nitko nije iznio točne detalje, iz Hrvatskog odbojkaškog saveza nije bilo nikave službene informacije, no priča se da navodni zdravstveni problemi zapravo i nisu pravi razlog odlaska.

Aksentijević je podnio ostavku nakon što ga jedna od igračica prijavila za uznemiravanje. Prema pisanju jednog dnevnog lista, sada već bivši izbornik, predugo se zadržao u sobi reprezentativke koju je jedan dodir uznemirio, razljutio i natjerao na reakciju. Što se točno dogodilo znaju samo Aksentijević i igračica, ali očito da je granica prijeđena, šteta nanesena i ostavka je morala pasti. Aksentijević je tako neslavno okončao svoj drugi mandat, koji je započeo 2015. godine. U prvom je Hrvatsku ranije vodio na dva velika natjecanja (EP 2009. i SP godinu kasnije), treće nije dočekao.

- Ne želim govoriti o odlasku sad već bivšeg izbornika, navodno se to dogodilo i morao je otići, saznali smo od dobro obavještenog izvora iz hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

Je li Aksentijević i prije prelazio granicu?

- Znao je imati neprimjerenih izjava, nešto glupo dobacivati i komentirati, ali sve je ostalo samo na riječima, ili kako je on to shvaćao - šali. Nije bilo ugodno, ali izbornik je smatrao da su te izjave dobra šala, pa su djevojke to tako prihvaćale. Ovo, ako je to napravio, ipak je nešto ozbiljno i potpuno nedolično.

Na završne pripreme u Azerbajdžan te na eurosmotru reprezentaciju će voditi Igor Lovrinov koji je 2013. odveo Hrvatsku do četvrtfinala EP-a i na kraju i do petoga mjesta. U studenome iste godine odstupio je s izborničke funkcije, nakon čega je bio trener ŽOK Rijeke. Poznaje tim i radio je s dosta igračica iz trenutačnog reprezentaivnog kadra, stoga je odlučio uskočiti u trenutku koji je daleko od idealnog. Bilo kako bilo, Hrvatske će na EP sigurno otići destabilizirana, a ostaje za vidjeti kako će se to odraziti i na parketu. Inače, naša reprezentacije je u B skupini, a osim Bjelorusije, igrat će još protiv domaćina Gruzije i Italije. U četvrtfinale će direktno pobjednik skupine, drugoplasirani i trećeplasirani imat će prigodu kroz repasaž proći među osam.

Izbornik je navodno znao reprezentativkama neprimjereno dobacivati i to je  shvaćao kao šalu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike