Sport
HRVATI U KOLUMBIJI

Teško dišemo, loše spavamo, ali došli smo po pobjedu
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Marin Čilić, nakon minipauze vratio se u reprezentaciju, a Hrvatsku će u Bogoti protiv Kolumbije predvoditi kao peti tenisač svijeta. Hrvatska je u Južnu Ameriku otišla po povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa, Čilić je adut za uspjeh, no na zemljanoj podlozi koride Plaza de Toros neće biti nimalo lako. Kolumbijci su domaćini, opasni na zemlji, a i više im odgovaraju uvjeti na koje se naši već nekoliko dana privikavaju, ali nikako da se naviknu.

- Uvjeti su nevjerojatno različiti u odnosu na ono na što smo navikli. Mislim da je najveća nadmorska visina na kojoj sam igrao 1100 metara u Davis Cupu protiv Južne Afrike, no ovih 2600 metara je neusporedivo. Zrak je rijedak, čovjek se mnogo brže zadiše, teško je za pluća, teško je izdržati duge izmjene, loptica samo leti, kao da je šuplja. Posljednja dva dana uspjeli smo uhvatiti neki ritam, svaki klasičan način kakav bih usporedio s turnirima ovdje ne dolazi u obzir. Bit će zanimljivo iskustvo i nadam se da ćemo se što bolje prilagoditi. Vjerujem da neće biti jednostavno, ali svejedno smo veliki favoriti za prolazak dalje - poručio je iz Bogote naš prvi reket.

Iako dečki teško dišu, loše spavaju, a loptice im lete kao da su šuplje, od Čilića, kao najbolje rangiranog tenisača, očekuju se dva boda u Bogoti. Njegova dva i još jedan u preostala dva singla ili paru - i Hrvatska ima pobjedu.

- To se očekuje gotovo u svakom susretu Davis Cupa. Nadam se da ću krenuti dobro od prvoga dana. Tu je prvi put s nama Viktor Galović, većina nas susrela se s njim prvi put na treninzima. Igra stvarno jako dobro, dosta ofenzivno i vjerujem da može napraviti dobre rezultate protiv Kolumbijaca. Svjesni smo naše kvalitete, došli smo po pobjedu i ostanak u Svjetskoj skupini, dodao je Čilić koji može postati rekorder hrvatske teniske reprezentacije prema broju pojedinačnih pobjeda u Davis Cupu. Trenutačno ima 22, a ispred njega je još samo Ivan Ljubičić, koji ima pobjedu više.

U četvrtak je u Bogoti svečani ždrijeb, a onda od petka kreće susret između Kolumbije i Hrvatske za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa. I. Liović