Sport
RUKOMETNI TRENER NAPUSTIO OSIJEK

Privšek voditelj bjelovarske Škole rukometa
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Osječki sport ovih je dana ostao bez jednog trenera koji se posebno istaknuo u radu s mlađim uzrastima, a, na žalost, sigurni smo kako to neće imati većeg odjeka u Gradu na Dravi. Uostalom, vijest o odlasku Hrvoja Privšeka iz Osijeka stigla je od roditelja mladih rukometaša koji su nas s nevjericom upitali “zar je moguće da odlazi”. Dugogodišnji voditelj Škole rukometa Osijeka i trener mlađih uzrasta RK Osijek, član stožera hrvatske kadetske rukometne reprezentacije, koja je ove godine na Svjetskom prvenstvu u Gruziji osvojila četvrto mjesto, i regionalni instruktor pri HRS-u otišao je, naime, u Bjelovar, gdje će podučavati tamošnju perspektivnu djecu. Već je stupio na dužnost voditelja Škole rukometa Bjelovara, gdje će zapravo odrađivati isti posao kao u Osijeku, samo trenirajući bjelovarske mlade rukometaše. Grad koji je sedamdesetih godina prošlog stoljeća imao i rukometnog prvaka Europe želi ponovno podići svoj rukomet na višu razinu. Cilj je povratak seniorske momčadi u Premijer ligu te poboljšati rad u Školi rukometa, gdje su za ključnu osobu izabrali baš Privšeka.

- Već duže me nagovaraju ne samo ljudi iz Bjelovara nego i kolege iz rukometa. Sada sam prelomio i odlučio. Mislim kako je došlo vrijeme za moju promjenu sredine - rekao je Privšek diplomatskim rječnikom.

No jasno je kako se nekadašnji kapetan i trener RK Osijek nije odlučio za napuštanje grada zato što mu trebao izazov u karijeri. Stanje u osječkom rukometu već godinama nije dobro. Premda Škola rukometa “izbacuje” igrače koji se potom nađu na užim ili širim popisima za reprezentaciju u mlađim uzrastima Hrvatske, muški osječki rukometni klub i dalje već osmu godinu igra u drugom rangu hrvatskog rukometa. Posebno poražavajuće djeluje, čak i za osječki sport, što veliku većinu kadra premijerligaša Spačve-Vinkovci čine igrači iz Osijeka. Stoga slavonska metropola definitivno nije mjesto u kojem ambiciozni rukometni trener može ispuniti svoje ambicije.

- Situacija nije dobra, ali nikoga ne želim prozivati niti zalupiti vrata za sobom. Osijek je moj grad i naravno da želim jednoga dana ponovno raditi kod kuće u rukometu. Nadam se jednoga dana i boljoj situaciji - rekao je Privšek, koji će na jesen krenuti na seminare za trenersku Master pro licencu, a koja će od 2020. biti obavezna u EHF klupskim i reprezentativnim natjecanjima te SEHA ligi, a, između ostaloga, iz Bjelovara će mu sufinancirati troškove predavanja. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana