Osijek
UPISI U PALETU PROGRAMA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA

Kreće i novi verificirani program edukacije za kuhara i konobara
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Počeli su upisi za niz programa osposobljavanja koje i ove jeseni nudi Pučko otvoreno učilište Osijek. Ravnatelj Miroslav Amrein poziva sve zainteresirane građane da porade na sebi i educiraju se preko palete programa.

- Najveći je interes za strane jezike te nudimo predškolski, školski, srednjoškolski i program za odrasle. Predbilježbe za predškolski program primamo i tijekom listopada, a za ostale skupine program počinje 18. rujna, no sve do 22. rujna provodimo upise. Tu su i programi za cvjećare, njegovateljice, računovođe, daktilografe na osobnom računalu, pčelare (uz sufinanciranje Osječko-baranjske županije), menadžere EU projekata, operatore na osobnom računalu, ali i program računovodstva za mala poduzeća te, od novih, program edukacije za kuhara i konobara - objasnio je Amrein.

Dodaje da, izuzev za program pčelara, upisi za navedene programe traju do popunjavanja. Pčelari nastavu počinju u ožujku, a upisi su do kraja veljače.

Ništa manje važan nije program osnovnog obrazovanja za odrasle, koji u Pučkom otvorenom učilištu ima dugogodišnju tradiciju. To obrazovanje sufinanciraju Grad Osijek i Ministarstvo obrazovanja, a Amrein ističe kako je već godinama prepoznata ne samo korist nego i obveza sugrađana za usvajanje osnovnog obrazovanja. Za polaznike taj je program besplatan, a svjedodžba je jednako vrijedna kao i ona iz redovite osnovne škole.

- Naše je učilište servis, javna ustanova koja ima bogato iskustvo i stručne predavače. Svi su programi, izuzev informatike i engleskog jezika za treću životnu dob, verificirani, što znači da se nakon završenog programa upisuju u radnu knjižicu - podsjeća Amrein. M. Mihelić

Najveći je interes za strane jezike te nudimo predškolski, školski, srednjoškolski i program za odrasle

Možda ste propustili...

ISPRED DOKKICE

Mačevanje i olimpizam

NOVE ZRAKOPLOVNE LINIJE NA KLISI

Inauguracijsko slijetanje aviona Köln - Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD I ŽUPANIJA UZ OSJEČANE I VATRENE

Praćenje utakmice i na Trgu Ante Starčevića

2

TRŽNICA ODLUČILA, GRAD PRIHVATIO

Klupa 1 kunu za
sve u dresovima

3

EUFORIJA NA SVAKOM KORAKU

Neki će raditi skraćeno, neki imaju slobodno

oglas