Osijek
UPISI U PALETU PROGRAMA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA

Kreće i novi verificirani program edukacije za kuhara i konobara
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Počeli su upisi za niz programa osposobljavanja koje i ove jeseni nudi Pučko otvoreno učilište Osijek. Ravnatelj Miroslav Amrein poziva sve zainteresirane građane da porade na sebi i educiraju se preko palete programa.

- Najveći je interes za strane jezike te nudimo predškolski, školski, srednjoškolski i program za odrasle. Predbilježbe za predškolski program primamo i tijekom listopada, a za ostale skupine program počinje 18. rujna, no sve do 22. rujna provodimo upise. Tu su i programi za cvjećare, njegovateljice, računovođe, daktilografe na osobnom računalu, pčelare (uz sufinanciranje Osječko-baranjske županije), menadžere EU projekata, operatore na osobnom računalu, ali i program računovodstva za mala poduzeća te, od novih, program edukacije za kuhara i konobara - objasnio je Amrein.

Dodaje da, izuzev za program pčelara, upisi za navedene programe traju do popunjavanja. Pčelari nastavu počinju u ožujku, a upisi su do kraja veljače.

Ništa manje važan nije program osnovnog obrazovanja za odrasle, koji u Pučkom otvorenom učilištu ima dugogodišnju tradiciju. To obrazovanje sufinanciraju Grad Osijek i Ministarstvo obrazovanja, a Amrein ističe kako je već godinama prepoznata ne samo korist nego i obveza sugrađana za usvajanje osnovnog obrazovanja. Za polaznike taj je program besplatan, a svjedodžba je jednako vrijedna kao i ona iz redovite osnovne škole.

- Naše je učilište servis, javna ustanova koja ima bogato iskustvo i stručne predavače. Svi su programi, izuzev informatike i engleskog jezika za treću životnu dob, verificirani, što znači da se nakon završenog programa upisuju u radnu knjižicu - podsjeća Amrein. M. Mihelić

Najveći je interes za strane jezike te nudimo predškolski, školski, srednjoškolski i program za odrasle

Možda ste propustili...

NOVI PREDSJEDNIK NJEMAČKE ZAJEDNICE

Ham: Posvetit ćemo se europskim projektima

PREMIJERNA PROJEKCIJA DOKUMENTARNOGA FILMA “14 PREPREKA”

Put branitelja Almaša od ranjavanja do danas

OSNOVNA ŠKOLA AUGUSTA ŠENOE

Problem parkinga uskoro će biti riješen?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJED ZBOG TROVANJA ŽIVOTINJA

U ponedjeljak se očekuju rezultati analize bijele supstance!

2

KRAJ SNA O POSLU DO MIROVINE

Čak 92 posto zaposlenih posao dobilo na određeno

3

PREURANJENO VESELJE RODITELJA VRTIĆARACA

Zasad ništa od niže cijene dok je dijete na “bolovanju”

oglas