Crna kronika
PRESUDA U PONEDJELJAK

Tvrdi kako nije kriv i da je ženu (75) ubio susjed
Objavljeno 14. rujna, 2017.

OSIJEK

Završeno je suđenje Dejanu Gavranu (44), koji je optužen da je lani silovao pa iz koristoljublja ubio osječku umirovljenicu Zorku J. (75). Objava presude određena je za ponedjeljak u 12 sati.

Okrutno ubojstvo zbilo se 17. svibnja prošle godine u Blok-centru II, u širem središtu Osijeka. Prema dostupnim informacijama, Gavran je u srijedu iznio svoju obranu, u kojoj je poricao bilo kakvu vezu s ubojstvom Osječanke te tvrdio da je Zorku J. ubio njezin susjed, u ime kojeg je on podizao novac karticom ukradenom od ubijene Osječanke te prodavao njezin nakit. Kako doznajemo, tijekom suđenja doznalo se da je na žrtvi pronađen njegov DNK. Uz to, snimile su ga kamere dok je podizao novac na bankomatu.

Radan Kovač, zakonski zastupnik oštećenice, kako doznajemo, predložio je sudu da se Dejanu Gavranu odredi maksimalna kazna zatvora jer se radi o “odioznom kaznenom djelu”, odnosno kaznenom djelu koje prelazi sve granice užasa.

Podsjetimo, ubojica se od samog početka branio da nije kriv. Županijsko državno odvjetništvo optužnicom ga je teretilo da je kobnog dana na neutvrđen način ušao u žrtvin stan te joj, u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona, zadao više udaraca u glavu i, suprotno njezinoj volji, silovao ju. Tereti ga se da ju je potom, s namjerom da ju ubije i tako se domogne novca i vrijednih stvari, nastavio udarati po glavi i rukama, gušiti ju, zbog čega je nesretna 75-godišnja Osječanka zadobila teške ozljede od kojih je i preminula.

Optužnica Dejana Gavrana tereti i da je s prstiju 75-godišnjakinje skinuo dva zlatna prstena, a iz njezina stana uzeo mobilni uređaj, karticu banke na ime oštećenice s pripadajućim PIN-om i u više navrata s bankomata podigao ukupno 8000 kuna. Prstenje koje je ukrao prodao je za 642 kune. U Osijeku je prije ovog zločina boravio tek dva mjeseca.

Sandra LACIĆ
HTIO SE BRANITI SA SLOBODE

Dejan Gavran pokušao je izići iz istražnog zatvora žaleći se, preko odvjetnika, na njegovo produženje. Gavran se na odluku osječkog suda žalio zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava, s tim da Vrhovni sud ukine odluku suda u Osijeku te mu zamijeni istražni zatvor jamstvom ili mjerom opreza, odnosno da se brani sa slobode. Međutim, Vrhovni sud na to nije pristao, jer je Gavran već bio višekratno osuđivan zbog raznih kaznenih djela, od prijevara, prijetnji, razbojstava do krivotvorenja isprava.

odiozno

OVO UBOJSTVO PRELAZI GRANICE UŽASA

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike