Mozaik
KONCERTOM U TVORNICI

Meritas svojim hitovima slavi 20 godina karijere
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Dvadeset godina - toliko traje glazbena priča benda Meritas. Igra slova imena Anite Valo i Meri Jaman davne 1996. godine donijela je hrvatskoj glazbenoj sceni novi bend - Meritas. U 20 godina postojanja Anita i Meri obojile su radijski i televizijski eter te stvorile neke od najpoznatijih pjesama uz koje su odrastale generacije. Svojih prvih 20 godina Meritas slavi izdavanjem Best Of albuma “Meritas 20”, koji je u prodaji u obliku CD-a, no i gramofonske ploče, a cijela priča dvadesetogodišnje obljetnice zaokružit će se u subotu, 28. listopada 2017., velikim koncertom u Zagrebu, u Tvornici kulture.

Meritas je u 20 godina izdao šest albuma, potpisao glazbu za filmove i kazališne predstave, izdao album za djecu a iza sebe ima i nekoliko nominacija te osvojenih Porina. Best of album “Meritas 20” donosi 18 pjesama kao presjek karijere, na kojem su se našle pjesme poput: Igra, Odjednom ti, Budim se, Umjesto isprike, no i neke novije poput Ova ljubav i Pričaj mi... One vas, poput memoarskih zapisa, vode kroz trenutke sačuvane od zaborava i uvode u novo poglavlje koje se tek treba ispisati.

- Važnu dimenziju onome što je nastajalo kroz godine dajete svi vi koji ste se pronašli u našim pjesmama, a mi kao osjećamo da nešto naše, nama važno, uistinu ostavlja trag! - izjavile su Anita i Meri u povodu novog albuma i koncerta.

Svi tragovi, ti trenuci 20-godišnjeg stvaralaštva, kulminirat će u Tvornici kulture, kada će Meritas proslaviti sve priče koje je utkao u svoje pjesme. Nakon dugo vremena Zagreb očekuje cjelovečernji koncert posvećen najljepšim trenucima odrastanja uz prepoznatljiv zvuk Meritasovih pjesama. Novi album od danas je u prodaji, kao i ulaznice za koncert u Tvornici. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Entrio (www.entrio.hr), u Rockmarku te u Dirty Old Shopu po cijeni od 70 kuna u pretprodaji, a Best of album “Meritas 20” može se pronaći u svim prodavaonicama nosača zvuka. Cijeli album grupe Meritas slušajte i na Deezeru. T.K.

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike