Sport
VESLAČKO SP ZA VETERANE NA BLEDU

I troje Osječana s medaljama oko vrata
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Nakon što su tijekom sezone veslačku stazu na Bledu isprobali seniori i juniori, red je došao i na veterane. Na Bledskom jezeru održano je Svjetsko veslačko prvenstvo za veterane na kojemu je nastupilo, vjerovali ili ne, više od 4500 veslačica i veslača, a na programu je bilo čak 900 utrka. U toj brojnoj konkurenciji predstavnike je imao i osječki Iktus. Na Bledu su veslali Ana Sanseović, Branimir Pekić i Mario Staščik, ne samo veslali, nego se i okitili medaljama.

Protekli tjedan na Bledu se veslalo u 11 različitih kategorija, najmlađi su bili oni između 27 i 36 godina, a najstariji iznad 85 godina. Ana Sanseović veslala je u četiri discipline i osvojila broncu. Ana je peta mjesta osvojila u četvercima na pariće za žene i za mješovite posade, šesta je bila s ekipom u četvercu bez kormilara, dok je brončanu medalju uzela s kolegicama u utrci četveraca bez kormilara.

Mario Staščik i Branimir Pekić osvojili su čak tri medalje. Bili su treći u dvojcu bez kormilara, treći u kombiniranom osmercu te srebrni u četvercu s kormilarom. Tri utrke - tri medalje, jako dobar rezultat za osječki veteranski dvojac.

U muškoj konkurenciji najbolji klub bio je moskovski Dinamo s više od tisuću bodova, dok su kod veslačica briljirale članice britanskog Upper Thames Rowing Cluba. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike