Sport
VESLAČKO SP ZA VETERANE NA BLEDU

I troje Osječana s medaljama oko vrata
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Nakon što su tijekom sezone veslačku stazu na Bledu isprobali seniori i juniori, red je došao i na veterane. Na Bledskom jezeru održano je Svjetsko veslačko prvenstvo za veterane na kojemu je nastupilo, vjerovali ili ne, više od 4500 veslačica i veslača, a na programu je bilo čak 900 utrka. U toj brojnoj konkurenciji predstavnike je imao i osječki Iktus. Na Bledu su veslali Ana Sanseović, Branimir Pekić i Mario Staščik, ne samo veslali, nego se i okitili medaljama.

Protekli tjedan na Bledu se veslalo u 11 različitih kategorija, najmlađi su bili oni između 27 i 36 godina, a najstariji iznad 85 godina. Ana Sanseović veslala je u četiri discipline i osvojila broncu. Ana je peta mjesta osvojila u četvercima na pariće za žene i za mješovite posade, šesta je bila s ekipom u četvercu bez kormilara, dok je brončanu medalju uzela s kolegicama u utrci četveraca bez kormilara.

Mario Staščik i Branimir Pekić osvojili su čak tri medalje. Bili su treći u dvojcu bez kormilara, treći u kombiniranom osmercu te srebrni u četvercu s kormilarom. Tri utrke - tri medalje, jako dobar rezultat za osječki veteranski dvojac.

U muškoj konkurenciji najbolji klub bio je moskovski Dinamo s više od tisuću bodova, dok su kod veslačica briljirale članice britanskog Upper Thames Rowing Cluba. I. Li.

Možda ste propustili...

OSIJEK SE SPREMA ZA SLAVONSKI DERBI

Vraća li se Zekić "europskoj momčadi"?

TREĆA HNL “ISTOK” - 13. KOLO

U Belišću zadnji dočekuje prvoga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana