Sport
OPORAVAK HRVATSKE REPREZENTATIVKE

Nakon operacije, Maja Jošćak vraća se na proljeće
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Hendikep je to nedvojbeno! Teško je, međutim, reći bi li prisutnost Maje Joščak na travnjaku Gradskog vrta pomogla nogometašicama Osijeka u proboju među 32 najbolje ekipe u aktualnom ciklusu Lige europskih prvakinja! Taj bi plasman popularne “zečice” ostvarile da su ostale neporažene u posljednjem kvalifikacijskom susretu protiv islandskog Stjarnana u kojem je jedna lopta u mreži mlade Mije Pirić (0:1) izbacila prvakinje Hrvatske iz jesenskog dijela najkvalitetnijeg klupskog kontinentalnog natjecanja.

Teorijski je Maja mogla igrati taj ključni susret jer je bila u zapisniku, ali kao moralna potpora jer ju je teška ljetošnja ozljeda križnih ligamenata koljena iz aktivnosti izbacila na najmanje šest mjesci. Tolike su prognoze liječnika nakon što su prije mjesec dana obavili operativni zahvat na koljenu te 27-godišnje Daruvarčanke koja je tu ozljedu i zaradila u rodnom gradu u pauzi prvenstva.

- Kako sam s devet godina počela igrati nogomet s dečkima, ta mi je praksa ostala svaki put kada dođem kući. Zaigrali smo na betonu i dogodio se taj peh koji će me na duže vrijeme izbaciti iz nogometnih aktivnosti. Najgore je, međutim, iza mene jer je snažna muskulatura pridonijela uspješnom operativnom zahvatu te ću poslije terapije i treninga u teretani na proljeće biti zdrava i spremna nastaviti gdje sam u međuvremenu stala - pričala je Maja koja je stala kao ponajbolja hrvatska nogometašica s više od 60 nastupa u dresu državne “A” reprezentacije.

Tu brojku, kao i klupsku, namjerava višestruko premašiti, o čemu je u nastavku govorila:

- Vjerujem da ću se posve oporaviti te u tom slučaju vratiti se na razinu kao uoči ozljede, tako da ću sigurno još niz godina igrati za klub, pa i za reprezentaciju. Igrat ću, zapravo, dokle god tijelo bude slušalo, a kako se sada osjećam, nadam se da će to biti još relativno dugo. Motiva mi ne nedostaje i sa sjetom sam gledala suigračice u borbi na međunarodnom planu gdje su se dale iznad očekivanja tako da im se može čestitati na igrama i posljedično rezultatu, a uz malo sreće mogli su proći dalje. Žao mi je što nisam mogla pomoći, ali je pitanje bismo li mogli više da smo nas nekoliko ozlijeđenih igrale. Bude li, međutim, zdravlja, bit će i igara, tako da s velikim motivom odlazim na vježbe uz koje ću se vratiti na teren - optimistična je bila ta Daruvarčanka koju s nestrpljenjem iščekuju na Mačkamami i u izabranoj vrsti izbornika Božidara Miletića. D.Lekšan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike