Osijek
PARKIRANJE OKO KBC-a - IMA LI ZAKINUTIH?

Stanarima povlaštena karta samo
za ulicu, a tvrtkama za cijelu zonu
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Svaka novost kada je u pitanju regulacija i naplata parkiranja u našem gradu otvori i neke nove dvojbe za nove obveznike. Odgovori na njih poznati su otprije, ali očito se za njih ne mari sve do određenog trenutka...

Tako su nam se ovaj put javili poduzetnici čije su tvrtke sa sjedištem u ulicama Muckea, Monspergera i Hadrijanovoj, dakle u prstenu oko Kliničkog bolničkog centra, u kojemu se od početka mjeseca naplaćuje parkiranje. Kako je dio njihova voznog parka registriran na tvrtku, dakle pravnu osobu, nisu bili u prilici kupiti povlaštenu kartu za stanare - fizičke osobe. Odnosno umjesto da ih povlaštena mjesečna karta stoji 50 kuna, njihova je cijena, također povlaštena, 275 kuna mjesečno.

- Zar se tako u gradu Osijeku vodi poticajna politika prema poduzetnicima - požalili su nam se čitatelji.

Iz Elektromodula, koncesionara sustava održavanja i naplate parkiranja na području Osijeka, vrlo konkretan, čini se i zadovoljavajući odgovor.

Prvo podsjećaju kako je već i postojanje povlaštenih parkirnih karata za stanare i pravne osobe iskaz razmišljanja gradske uprave kako jednima i drugima izići u susret.

No ono što je poduzetnicima posebno vrijedna informacija je sljedeće: dok stanari, fizičke osobe, kupuju povlaštenu kartu koja vrijedi samo za ulicu u kojoj stanuju, poduzetnici kupnjom povlaštene karte kupuju mjesto za - cijelu zonu. To znači da s njom imaju pravo parkiranja u blizini mjesta prebivanja/sjedišta tvrke, potom kada odlaze u središte grada obaviti obveze platnog prometa, posjetiti poslovne partnere, pa naposljetku obaviti i neki privatni posao. Dakle, s povlaštenom se kartom za prvu zonu mogu parkirati po cijelom gradu.

Zaključno, iz Elektromodula napominju kako ovo nije nikakvo novo pravilo, ono vrijedi od početka koncesijskog odnosa s Gradom Osijekom. D. Kuštro

IZ TVRTKE ECHO PREDLAŽU NOVI MODEL NAPLATE KOD KBC-a

Iz tvrtke Echo pozivaju gradsku upravu i KBC Osijek da razmotre njihov prijedlog sustava automatizacije i naplate parkiranja oko bolnice. Smatraju kako standardno rješenje naplate nije primjereno za ovu lokaciju, na koju uglavnom dolaze posjetitelji bolnice ili oni koji bolesnike dovoze u bolnicu ili odvoze iz nje.

Stanarska povlaštena mjesečna karta stoji 50 kuna, a za tvrtke 275 kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD I ŽUPANIJA UZ OSJEČANE I VATRENE

Praćenje utakmice i na Trgu Ante Starčevića

2

TRŽNICA ODLUČILA, GRAD PRIHVATIO

Klupa 1 kunu za
sve u dresovima

3

EUFORIJA NA SVAKOM KORAKU

Neki će raditi skraćeno, neki imaju slobodno

oglas