Osijek
ZANIMLJIVA TURISTIČKA MANIFESTACIJA OVOGA VIKENDA

Kopačevo se pretvara u Rimsko Carstvo s taborom i legionarima
Objavljeno 12. rujna, 2017.

Kopačevo će ovoga vikenda biti mjesto oživljavanja Rimskoga Carstva, zahvaljujući tvrtki Privilegium, organizatoru manifestacije “Spirit of Imperium Romanum”, u suradnji s Općinom Bilje i Parkom prirode Kopački rit. Prema riječima Marije Gonzinan, direktorice tvrtke Privilegium, vrijednost je u tome što je Kopačevo bilo nekadašnje sjecište rimskih puteva pa će tako u subotu i nedjelju onamo doći 20 legionara, koji će živjeti u rimskom taboru, pa će posjetitelji moći vidjeti kako su živjeli, kako su se hranili, a bit će priređenei vojne vježbe.

- Bit će organiziran i niz popratnih ponuda pa će tako ekipa frizerki zainteresiranima praviti frizure iz rimskog doba, kovač će pokazivati izradu oruđa, a moći će se i kušati hrana kakva se nekada jela u Rimu. Naravno, prilagođena današnjim standardima - objasnila je Gonzinan.

Da je riječ o hvalevrijednoj manifestaciji, složio se i načelnik Općine Bilje Željko Cickaj, dodavši kako je namjera Općine poboljšanje turističke ponude, a ova manifestacija dugo je najavljivana te se nada odličnom odazivu posjetitelja.

Svi oni, prema riječima Davora Mikulića, v.d. ravnatelja Parka prirode Kopački rit, do Kopačeva će moći doći autobusima GPP-a, koji će kretati od Dravskog mosta u subotu i nedjelju od 10 do 13 sati.

- Bit će priređeno ispucavanje iz katapulta u subotu u 11 i u 15 sati te u nedjelju u 11 sati. Inače, manifestacija znači promociju Kopačkog rita i cijele Baranje. Već smo imali Etno susrete u Bilju, a nakon ove manifestacije bit će organizirani i Ribarski dani te Dani paprike u Lugu - podsjetio je Mikulić. Inače, ulaznica za manifestaciju Spirit of Imperium Romanum za odrasle je 20, za osnovnoškolce i srednjoškolce deset kuna, a ulaz za mlađu djecu je besplatan. Također, tijekom manifestacije vožnja brodom u Parku prirode bit će po 50 posto nižoj cijeni nego inače. M. Mihelić

Možda ste propustili...

GRADSKA ČETVRT GORNJI GRAD

Završki: Obnovite park Zrinjevac

TKO SU NOVI NAJMOPRIMCI U DRŽAVNIM LOKALIMA

U gradskom središtu knjižara Znanje, VIP i ekopovrćarnica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UREĐENJE NAJPOPULARNIJEG KUPALIŠTA

Kopika se otvara na kraju školske godine

2

TKO SU NOVI NAJMOPRIMCI U DRŽAVNIM LOKALIMA

U gradskom središtu knjižara Znanje, VIP i ekopovrćarnica

3

OGRADA, ISCRTAVANJE I OPREMANJE

Radovi na igralištu OŠ Franje
Krežme u punom jeku

oglas