Osijek
EDUKATIVNO-ZABAVNA AKCIJA “SIGURNO DO CILJA”

Učenici se natjecali u vožnji
autima na daljinsko upravljanje
Objavljeno 12. rujna, 2017.
Cilj je naučiti djecu, ali i vozače da se trebaju što sigurnije i opreznije kretati u prometu

Da osječkim školarcima ne nedostaje onog pravog natjecateljskog duha, moglo se vidjeti u utorak na Trgu Ante Starčevića, gdje je održana sedamnaesta akcija "Sigurno do cilja", u kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda iz OŠ Svete Ane, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića. U akciji koju provode Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i ZTK OBŽ-a u suradnji s Odjelom prevencije PU OBŽ-a, Auto-moto klubom Slavonac i Automodelarskim klubom Osijek, mališani su na predviđenom poligonu s preprekama imali zadatak što sigurnije do cilja dovesti električni automobil na daljinsko upravljanje. Neki su u tome bili bolji, neki malo lošiji, a najvažnije od svega je da su se svi dobro zabavili i nešto naučili.

- Za akciju je specifično to što pokušavamo naučiti djecu, ali i vozače da se trebaju što sigurnije i opreznije kretati u prometu – istaknula je Terezija Blekić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek.

- Ovom prilikom djecu želimo upozoriti na osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu, kao i na neke druge aspekte ponašanja i poštovanja zakonskih propisa vezano uz njihov odlazak do škole i povratak iz škole kući – poručio je Robert Škorvaga, policijski službenik Odjela prevencije PU OBŽ-a.

Organizatori su na svojim štandovima za djecu osigurali promidžbene materijale, a najzanimljiviji su im bili prometni policijski prsluci, kape i stop tablice te su se i sami okušali u ulozi prometnog policajca. Akciju je podržao i gradonačelnik Vrkić, koji se s učenicima družio tijekom natjecanja.

- Kao društveno odgovorna zajednica na ovaj način javno obavještavamo naše vozače da imamo prvašiće u prometu i molimo ih da se vodi računa o njihovoj sigurnosti – poručio je gradonačelnik.

Jasenka PEJAKOVIĆ

Borna Oršolić

učenik 4. a razreda OŠ Svete Ane

- Bilo je teško svladati prepreke, konkurencija je bila velika i nije bilo lako doći do finala, naročito zbog toga što nemam iskustva u vožnji autića. Svi smo se borili, drago mi je da sam pobijedio, sretan sam i jedva čekam isprobati osvojenu nagradu, električni automobil na daljinsko upravljanje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UREĐENJE NAJPOPULARNIJEG KUPALIŠTA

Kopika se otvara na kraju školske godine

2

TKO SU NOVI NAJMOPRIMCI U DRŽAVNIM LOKALIMA

U gradskom središtu knjižara Znanje, VIP i ekopovrćarnica

3

OGRADA, ISCRTAVANJE I OPREMANJE

Radovi na igralištu OŠ Franje
Krežme u punom jeku

oglas