Regija
MAKEDONSKA FILATELISTIČKA IZLOŽBA

Izložba poštanskih marki Dragoljuba Siljanoskog
Objavljeno 12. rujna, 2017.

NAŠICE - Filatelistička izložba u povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Makedonije “Filatelistički put prema neovisnosti Makedonije” otvorena je u Likovnom salonu hotela Park Panolija. Postavku čine serije poštanskih maraka u razdoblju od 1901. do danas, koje vode kroz povijest Makedonije, a dio su fundusa Našičanina Dragoljuba Siljanoskoga, pripadnika makedonske nacionalne manjine.

- Izložene marke dio su velike zbirke serija koje sam u posljednjih 40 godina prikupio iz cijeloga svijeta. Ovo je prva makedonska filatelistička izložba u Hrvatskoj. Mislim da su Našice to zaslužile, jer osim Grada, podršku radu makedonske zajednice daju i knjižnica i muzej te pojedine kulturne udruge. Sljedeća postaja izložbe je Osijek, zatim Đakovo te ostali gradovi u Hrvatskoj – rekao je Dragoljub Siljanoski, vlasnik Foto Centra Našice i dobitnik Nagrade filantrop godine Osječko-baranjske županije za 2014. godinu, ujedno i autor izložbe.

Izložbu je otvorila predsjednica osječkog Makedonskog kulturnog društva Braća Miladinovci Jagoda Cvetičanin, koja je istaknula da se ovakvim manifestacijama njeguje makedonska kultura i tradicija. U programu otvorenja nastupili su Ariana Škrinjar i Ivan Krajačić, profesori u Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora Našice.

Organizator filatelističke izložbe je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našica, koja je ovim događajem ujedno obilježila i godinu osnutka Makedonskog knjižnog kutka u knjižnici.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana