Regija
VUKOVARSKI SDP NAJAVIO PETICIJU

Osnovne škole dati u nadležnost Vukovara
Objavljeno 13. rujna, 2017.

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemska županija među rijetkim je županijama, ako ne i jedina, u kojoj ingerenciju nad osnovnim školama imaju samo Županija i Grad Vinkovci. Vukovar, kao središte županije, tu ingerenciju nema i to se treba promijeniti - rečeno je na konferenciji za medije vukovarskog SDP-a, na kojoj su govorili Goran Bošnjak, predsjenik GO SDP-a Vukovar, Biljana Gaća i Darko Buljan. 

Grad Vukovar, čulo se na pressici, ima mnogo više interesa i mogućnosti da brine o osnovnim školama na svom području te da OŠ Nikole Andrića što prije obnovi, kako kroz Fond za obnovu i razvoj Vukovara, tako i kroz gradski proračun, dok Županija samo prosljeđuje sredstva koja dobiju od Vlade RH za obrazovanje.

- Počela je još jedna školska godina, a za OŠ Nikole Andrića nema napretka. Kao što znate, škola je u derutnom stanju i za obnovu nema sredstava. Kao roditelj čije dijete pohađa ovu školu moram pohvaliti nastojanja ravnateljice te svih djelatnica i djelatnika škole, jer svojim angažmanom i upornošću stvaraju bolje uvjete za našu djecu, za našu budućnost. U kakvom je stanju škola također govori i činjenica da je upravo OŠ Nikole Andrića posljednja u Vukovaru dobila e-Dnevnik, vjerojatno zbog tehničkih uvjeta - rekao je Darko Buljan, potpredsjednik GO SDP-a Vukovar i gradski vijećnik. 

U vukovarskom SDP-u pozdravili su najnoviji pokušaj Živog zida koji je prijavio spomenutu školu građevinskoj inspekciji. No konstatirali su kako, nažalost, put kojim su krenuli nije najbolji, jer postoji ozbiljna mogućnost da se škola tako zauvijek zatvori.

Vukovarski SDP, rečeno je, kreće u prikupljanje potpisa za peticiju kako bi potaknuli prelazak nadležnosti nad osnovnim školama na Grad te je svim političkim strankama upućen poziv da im se pridruže u ostvarivanju inicijative koja je, ustvrdili su, u interesu svih sugrađana. M.K.

Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike