Regija
GRADONAČELNIK MANDARIĆ U KUŠEVCU

Prioritetni priključak na odvodnju i javna rasvjeta
Objavljeno 13. rujna, 2017.

KUŠEVAC - Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić sa zamjenikom Antunom Galićem i pročelnikom Damirom Burilom posjetio je jučer prigradsko naselje Kuševac, gdje je s predsjednikom Vijeća mjesnog odbora Franjom Drenjančevićem i članom Franjom Milkovićem razgovarao o problematici u tom naselju.

- U prvom redu kanalizacija, odnosno spajanje na odvodnju, zatim javna rasvjeta, uređenje izletišta uz Jošavu, neke su od tema o kojima smo razgovarali. Prostor bazena, ili kako ga nazivamo bajera, ljudi rekreativno posjećuju s djecom i potrebno je nasuti put kako bi se lakše moglo doći. Kanalizacija je završena prije godinu i pol, nisam siguran ima li i deset posto priključenih domaćinstava. Uz to se veže i problem kanala koji ide kroz selo, kroz Kovačićevu ulicu, u koji desetak domaćinstava ispušta ono što bi trebalo završiti u odvodnji - navodi teme o kojima je bilo govora Franjo Drenjančević, naglašavajući kako je priključak na odvodnju prioritetan. Slijedi i pitanje javne rasvjete u svim kuševačkim ulicama, za koju je Antun Galić izjavio da postoji građevinska dozvola. Na sastanku je rečeno i kako su Kuševčani izrazili volju da se uspostavi dijalog s poljoprivrednim gospodarstvima zbog neugodnih mirisa u tom naselju.

- Problemi su to koji se vuku godinama. Za javnu rasvjetu Grad Đakovo je ishodio građevinsku dozvolu, no prije početka bilo kakvih radova potrebno je dodatno razgovarati s HEP-om jer se očekuje da oni premjeste mrežu podzemno - rekao je gradonačelnik Mandarić.

Antun Galić je, vezano uz priključke na kanalizaciju, poručio kako se radi prijava obrasca za aplikaciju za sredstva iz EU-a u iznosu od 85 posto investicije, gdje bi Grad Đakovo trebao dati pet posto, a deset posto Hrvatske vode.

- Planirani iznos je oko 35 milijuna eura, što obuhvaća aglomeraciju za kompletna prigradska naselja Piškorevci, Budrovci, Selci Đakovački te velik dio Đakova. U tom dijelu dogovoreno je da je prihvatljivo 2500 priključaka na kanalizacijsku mrežu. Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova moći će se odraditi priključak u naseljima Ivanovci Đakovački i Kuševac. Za građane bi u tom slučaju priključak bio besplatan do određene udaljenosti od objekta koji je trenutno postojeći, znači od septičke jame ili nekakvog šahta do priključka na mrežu - kazao je Galić. M. Muškić

Možda ste propustili...

MALA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

Odraslima uručeno 89 potvrda o edukaciji

RADIONICA “LAĐE PLOVE DUNAVOM”

Vrtićarci u vukovarskom muzeju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI SADRŽAJI NA SATNIČKOM RIBNJAKU

Zakupljeni će Emaus postati resort Eden

2

DAN POLJA ULJANE REPICE

Ratari priželjkuju 3 kune za kilogram

3

VIROVITIČKA TVRTKA BRANA

Voće i povrće izvozit će i na slovačko tržište