Regija
GOTOVA NOVA ZGRADA DOMA ZDRAVLJA

Fizikalna rehabilitacija
iduće godine i u Baranji
Objavljeno 13. rujna, 2017.

BELI MANASTIR - Početkom iduće godine trebala bi biti opremljena zgrada za fizikalnu medicinu s rehabilitacijom i specijalističkim ordinacijama belomanastirskog Doma zdravlja. Građevinski radovi, vrijedni približno 4 milijuna kuna, gotovi su, a za njezino opremanje planirano je uložiti približno 1,5 milijuna kuna. Kako je prilikom posjeta belomanastirskom Domu zdravlja i obilaska zgrade za fizikalnu medicinu s rehabilitacijom istaknuo župan osječko-baranjski Ivan Anušić, realizaciju natječaja za opremanje zgrade očekuje početkom iduće godine.

- Uporabna dozvola je spremna, prijavili smo se za natječaj za opremanje, a nakon njega Belomanastirci i Baranjci imat će jednu za ovo područje potpuno novu medicinsku uslugu - rekao je Anušić.

Što ova usluga znači Belomanastircima i Baranjcima, objasnio je dr. Žarko Zelić, ravnatelj Doma zdravlja Beli Manastir. Naglasio je kako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje do sada nije imao ugovorenu ovu uslugu u Baranji.

- Do sada su Baranjci na potrebnu rehabilitaciju odlazili u Bizovačke toplice ili osječki Kliničko-bolnički centar. Zbog udaljenosti Bizovca i Osijeka, znalo se događati da ljudi ne odrade potrebnu rehabilitaciju pa gradnja nove zgrade ima, osim humane strane, i onu ekonomsku, što je bila misao vodilja prilikom planiranja cijelog projekta - rekao je dr. Zelić, dodavši kako će se u njoj odvijati sve ono što podrazumijeva rehabilitacija, poput kinezioterapija, elektroterapije i radnih terapija. Izrazio je nadu da će zgrada biti kvalitetno opremljena te da će vrlo brzo početi s radom.

Podsjetimo, Odluku o izgradnji donijelo je Upravno vijeće Doma zdravlja Beli Manastir, a početkom prošle godine odobrenje je dala Skupština Osječko-baranjske županije. Ravnatelj Zelić i direktor osječke tvrtke Massa, Ivan Ćurić, potpisali su u rujnu prošle godine Ugovor o početku gradnje zgrade površine 473 četvorna metra. Odluka o gradnji tada je obrazložena unaprjeđivanjem kapaciteta Doma zdravlja i kvalitete života za stanovništvo o kojemu skrbi, sve sukladno ciljevima Nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012. - 2020. Zaključeno je kako će belomanastirski Dom zdravlja, nakon gradnje i opremanja zgrade, biti jedan od najopremljenijih u Osječko-baranjskoj županiji, čak i šire, premda ni trenutačno ne zaostaje za drugima.

Ivica GETTO
Druga prigoda

Za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju postoji izreka “druga prigoda života”. Nema ni jedne grane medicine gdje fizikalna terapija nije sastavni dio liječenja, a predstavlja primjenu raznih oblika fizičke energije (svjetlosne, toplinske, električne, magnetne, mehaničke…) u svrhu prevencije, liječenja i funkcionalnog osposobljavanja oboljelih.

Nova medicinska usluga obuhvaća kinezioterapiju, elektroterapiju, radne terapije

4

milijuna kuna vrijedni su građevinski radovi

1,5

milijuna kuna planirano je za opremanje zgrade

Možda ste propustili...

SPOMEN-OBILJEŽJE NA MJESTU MASOVNE GROBNICE U DRAGOVIĆU

Sjećanje na tri civilne žrtve iz obitelji Sabo

NASTAVAK AKCIJE

Vratite oružje

ČETIRI GODINE OD POPLAVA U CVELFERIJI

Traže odštetu za 210 stočarskih obitelji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana