Ekonomija
SIGURNOST HRANE

U proizvodnji prehrambenih proizvoda važno je uvijek voditi računa o kvaliteti
Objavljeno 13. rujna, 2017.

U proizvodnji prehrambenih proizvoda iznimno je važno uvijek voditi računa o kvaliteti, sigurnosti proizvoda i zadovoljstvu potrošača na svakom tržištu, jer je prehrambena industrija iznimno kompetentna te traži stalne investicije i unapređivanja, ističe rukovoditeljica komunikacija tvrtke Nestlé Adriatica Iva Taiber. Osvrnuvši se u razgovoru za Hinu na nedavno izvješće o dvostrukim standardima kvalitete za proizvode na zapadnim i istočnim tržištima zemalja članica EU-a, Taiber naglašava da kompanija Nestlé nema dvostruke standarde kvalitete za proizvode na zapadnim i istočnim tržištima zemalja članica EU-a, pa tako ni za Hrvatsku. "Nestlé u asortimanu ima više od deset tisuća različitih proizvoda proizvedenih prema najvišim standardima sigurnosti i kvalitete hrane, a od ukupno više od 400 proizvodnih pogona u svijetu više od 150 ih je u Europi, njih 152, a u Adriatic regiji jedan. Sve te naše tvornice proizvode za različita tržišta neovisno o tome na kojem su kontinentu odnosno u kojoj zemlji smješteni. Recepti naših proizvoda reflektiraju kulturološke različitosti između država i regija, uključujući i one unutar EU-a, a razvijeni su kako bi zadovoljili potrebe lokalnih potrošača", ističe Taiber.

Osim preferencija lokalnih potrošača, prilikom kreiranja asortimana za lokalno tržište u obzir se uzimaju i drugi faktori, poput prehrambenih i kupovnih navika, regulatornih zahtjeva, dostupnosti sirovina, proizvodnih mogućnosti tvornica i slično, zbog čega su, kako kaže, "moguća manja odstupanja u sastojcima koji se koriste u proizvodnji unutar EU, a kako bi se zadovoljile potrebe lokalnih potrošača". Iznosi i podatak da je Nestlé prošle godine globalno investirao 1,74 milijarde švicarskih franaka u istraživanje i razvoj, na čemu svakodnevno radi više od pet tisuća stručnjaka u kompaniji i brojni izvan nje, uz konzultacije svjetskih i regionalnih istraživanja kako bi se shvatili načini na koje ljudi uživaju u hrani. "Kada je riječ o regionalnim istraživanjima, Nestlé Adriatic je u posljednjih pet godina proveo više od 150 istraživanja s više od 100 ispitanika potrošača, u cilju testiranja i unapređivanja proizvoda prije plasmana na tržišta u skladu s očekivanjima i željama potrošača", kaže Taiber dodajući da će se i ubuduće pridržavati svih zahtjeva vezanih uz sigurnost hrane te drugih regulatornih zahtjeva u EU i drugim zemljama.Hina

Nestlé nema dvostruke standarde kvalitete za proizvode na tržištima zemalja članica EU-a, kazala je Taiber

Možda ste propustili...

ZAŠTO POVLAČIMO MALO NOVCA KOJI NAM JE NA RASPOLAGANJU?

Hrvatska još uvijek nema dovoljno kvalitetnog kadra ni EU projekata

HRVATSKA NARODNA BANKA

Kuna oslabjela prema euru