Sport
GUŽVA U OFENZIVI

Zoran Zekić sada ima ubojiti napadački arsenal
Objavljeno 12. rujna, 2017.
Bijelo-plavi su ove sezone u svim susretima zabili suparnicima najmanje jedan pogodak

Nogometaši Osijeka pobjedom protiv Hajduka zadržali su korak s momčadima iz vrha tablice. Rezultatski preokret i dramatičan trijumf plod su vrlo dobre igre koju je prezentirao Osijek.

Trenera Zorana Zekića ne možete često vidjeti dobro raspoloženog, no posljednjih dana osmijeh mu ne silazi s lica. Ne samo zbog pobjede nad jednim od izravnih rivala već više zbog načina na koji mu momčad diše na treninzima. To mu daje optimizam kako će ove sezone Osijek biti sposoban za puno ozbiljniju bitku s momčadima iz vrha tablice nego što je to bio slučaj lani. Brojke su neumoljive. Bijelo-plavi su prošle sezone u 12 derbija osvojili ukupno sedam bodova, a sada imaju isto toliko nakon prvog od četiri kruga prvenstva. Istina, sve derbije igrali su pred svojom publikom, ali u usporedbi s prošlom sezonom već sad su u tim utakmicama osvojili tri boda više. Naime, prošle godine u Gradskom vrtu bodove je u derbijima ostavljao samo Hajduk (pobjeda i remi). Dakle, napredak je neosporan.

Ima rezerve

Ono što je Osječane mučilo dosad u ovoj natjecateljskoj sezoni jesu susreti protiv momčadi iz donjeg dijela tablice. U njima su prosuli već sedam bodova i to je segment koji svakako treba popraviti. Zekić ne dvoji kako će se to dogoditi.

- Kroz treninge vidim prostor za dodatni napredak kada je igra u pitanju. Vidim toliko dobrih stvari i zato sam optimist. Vjerujem kako nam se Vinkovci i onako glup poraz više neće ponoviti. Već tijekom stanke osjetio sam kako smo na trenizima uhvatili dobar smjer, a iz njega je izašao ovaj dobar nastup protiv Hajduka. Međutim, ne smijemo sad stati i zadovoljiti se time. Kroz europske nastupe i igre u derbijima HNL-a jasno smo vidjeli na koji način možemo pobjeđivati. Može nam se dogoditi loš dan, ali nam se ne smije dogoditi mlitav pristup i nedostatak strasti što se događalo u Vinkovcima - kazao je Zekić.

Slika koju je Osijek emitirao protiv Hajduka doista je bila vrlo dobra. Bilo je jasno vidljivo kako bijelo-plavi točno znaju što žele, igra im je imala “glavu i rep”, a na putu prema mirnijoj, pa i uvjerljivijoj pobjedi zaustavila ih je tek realizacija. Opet se dosta toga promašilo, ali valjda će to već sjesti na svoje mjesto jer osječka momčad sada stvara dovoljno prilika, čime se može kompenzirati neki malo lošiji pucački dan. Uglavnom, bijelo-plavi su pokazali kako će biti konkurentniji u utakmicama koje imaju epitet derbija.

- Neću pričati o konačnom plasmanu jer sezona je još u ranoj fazi, ali nadam se kako ćemo učiniti korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu - bez euforije će Zekić.

Dugačka klupa

Ono što je vrlo bitno, Zekić sada ima mogućnost dobivanja dodatnog poticaja u igračima koji ulaze s klupe. Protiv Hajduka su baš ti ljudi praktično riješili utakmicu jer Lukić je bio asistent, a Grezda egzekutor u toj trećoj minuti sudačke nadoknade. Nema dvojbe kako će biti gužve u borbi za ofenzivne pozicije. Gabrijel Boban se probudio, Lopa se polako vraća u formu, Hajradinović je u debiju donio ohrabrujuće novosti u igru, kada se oporavi kapetan Barišić i Bočkaj će konkurirati za krilne pozicije u napadu, a Ejupi je u Mariću dobio konkureciju kakvu dosad nije imao. Dakle, moglo bi tu biti “slatkih briga” za Zekića. Iako on odbacuje takvu tezu.

- Nema tu još slatkih briga jer postoje igrači koji nisu u optimalnoj formi. Moj je posao i zadatak da ih podignem. Uostalom, uvijek sam želio imati zdravu konkurenciju za svaku poziciju u momčadi jer samo na taj način možemo dalje napredovati - kaže Zekić.

Uostalom, najbolja potvrda napadačkog arsenala je činjenica kako je Osijek ove sezone u svim susretima zabio pogodak. S druge strane, zbog tako napadački “nagnute” u HNL-u su bijelo-plavi u samo dvije utakmice svoju mrežu sačuvali netaknutom što ih je koštalo izgubljenih bodova protiv slabijih suparnika. Međutim, to je cijena koja se ponekad plaća u ofenzivnom načinu igre. Ne može se uvijek imati “ovce i novce”, a problem u susretima s Rudešom, Istrom 1961 i Cibalijom bio je više napadačka nedorečenost negoli nestabilnost u obrani. No, pustimo sad prošlost. Osijek je protiv Hajduka izgledao vrlo dobro, ako će takav način igre zadržati i u susretima protiv slabijih od sebe, onda će ti suparnici imati vrlo male izglede za osvajanje bodova.

Dalibor KELER

konkurencija

ZEKIĆ NE MISLI KAKO IMA SLATKE BRIGE

ČETVORICI PRIJETI ODMOR

U ovom trenutku bijelo-plavi nemaju ni jednog igrača koji će morati pauzirati zbog javnih opomena. No, zato petorici prijeti prisilna stanka iz tog razloga jer imaju po dva žuta kartona, a to su Petar Bočkaj, Eros Grezda, Andrej Lukić, Nikola Matas i Robert Mudražija. D.Kl.

Zoran Zekić

trener Osijeka

Nema tu još slatkih briga jer postoje igrači koji nisu u optimalnoj formi, rekao je trener Osijeka.

DANAS U NOVOJ GRADIŠCI

Nogometaši Osijeka danas će gostovati u Novoj Gradišci gdje će odigrati prijateljski susret protiv tamošenjeg međužupanijskog ligaša Sloge. Susret u Sportskom parku Ivo Petranović počinje u 16 sati.

Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike