Regija
SLOVAČKA MANIFESTACIJA

Uživali u slasnim polesnjacima
Objavljeno 11. rujna, 2017.

NAŠICE

Osamnaesto izdanje Večeri polesnjaka, jedne od najpoznatijih slovačkih kulturnih i gastromanifestacija, razveselilo je sve posjetitelje. Večer polesnjaka promovira slovački specijalitet - popečke od krumpira.

Večer polesnjaka popratili su i saborski zastupnik Vladimir Bilek, predsjednik Saveza Slovaka Mirko Vavra i gradonačelnik Našica Josip Miletić.

I ove godine u organizaciji ove manifestacije snage su udružili Matica slovačka i Slovačka kulturno-umjetnička udruga Franjo Strapač Markovac, uz pokroviteljstvo Savjeta za nacionalne manjine te supokroviteljstvo Ureda za iseljene Slovake te Grada Našica koji je prepoznao značaj ove manifestacije te ju pomogao kroz financijsku i logističku potporu i promidžbene aktivnosti. Manifestacija je ujedno bila i sastavni dio programa festivala Dani slavonske šume.

Markovačka manifestacija imala je i bogat folklorni program u kojem su, osim domaćina, SKUU Franjo Strapač nastupili i SKUD Braća Banas Josipovac, SKOS Hviezdoslav iz Radoša, HKUD Darda, KUD Vardarac, FS Srdečko iz Bjelovara te Folklorni ansambl ORO iz Danilovgrada. Predstavili su se izvrsnim koreografijama svojih krajeva i zemalja te brojnu publiku oduševili slovačkim, češkim, mađarskim, šokačkim i crnogorskim plesovima i pjesmama.

Večer polesnjaka završena je koncertom Krunoslava Kiće Slabinca i TS Pet tambura.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike