Crna kronika
BEZOBZIRNI LOPOV

Ukrao baki platnenu torbicu s hodalice?!
Objavljeno 12. rujna, 2017.

OSIJEK

Kolika je bešćutnost današnjih lopova svjedoči još jedan primjer iz Osijeka, gdje je ženi staroj 73 godine kradljivac skinuo platnenu torbicu s hodalice s pomoću koje je hodala!? Nakon krađe lopov je pobjegao.

- Nepoznata je muška osoba, u petak oko 22 sata u Ulici svete Ane u Osijeku, prišla s leđa 73-godišnjakinji koja se kretala nogostupom uz pomoć hodalice s kotačićima, te uzela platnenu torbu koja je bila obješena na hodalicu. Nakon toga muškarac se trčeći udaljio u smjeru Ulice svetog Leopolda Mandića. U torbici su se nalazili osobni dokumenti, novac i mobilni aparat, pa se ukupna šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Policija je pokrenula potragu za bezobzirnim lopovom kojeg očekuje odgovarajuća prijava, no baku sada očekuju problemi s pravljenjem novih osobnih dokumenata. Što se tiče kradljivca, on nije morao trčati, jer ga baka s hodalicom na kotačićima zasigurno ne bi uspjela sustići da bi vratila svoje stvari.

Osobe starije životne dobi u posljednje su vrijeme posebna kategorija stanovništva koja se našla na meti raznih vrsta lopova i prevaranata. Najčešće je riječ o prijevarama gdje lopovi nazivaju osobe starije životne dobi, predstavljajući se kao policajci ili bankari i bankarice, pa kažu da će doći provjeriti valjanost novca u njihov dom. Starija populacija još je u onim vremenima kada se nitko nije usudio predstavljati kao policajac pa, ne sumnjajući u dobre namjere neznanaca, otvore im vrata i puste ih u svoj dom. Potom im daju svu svoju ušteđevinu da bi ih “provjerili” i tako ostaju bez novca koji su godinama od mirovine štedjeli, najčešće, za svoj pogreb.

Sandra LACIĆ
UHVAĆEN OTIMAČ TORBICE

U Ulici svete Ane u Osijeku, gdje je ukradena torba 73-godišnjakinje u petak, i krajem studenoga prošle godine dogodila se otimačina torbice. Taj je kradljivac zahvaljujući građanima odmah uhvaćen. Utvrđeno je da je 22-godišnjak prišao s leđa 46-godišnjakinji te joj iznenada s ramena otrgnuo torbu s osobnim stvarima i počeo bježati. Nedaleko od mjesta događaja građani su ga uhvatili i zadržali do dolaska policije.

nezaštićeni

STARIJI LJUDI SU NA METI LOPOVA

Možda ste propustili...

NA PRUŽNOM PRIJELAZU BUDROVCI-PIŠKOREVCI

Lokomotiva udarila u kamion na pruzi

VELIKA ZAPLJENA CARINIKA I POLICIJE KOD ZAGREBA

Oduzeto tisuće "unučića" travarice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROŠLI VIKEND U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI 17 NESREĆA

U izravnom sudaru Opela i teretnjaka Fiat poginuo 37-godišnjak iz Tordinaca

2

POLICIJA UPOZORAVA NA VELIK BROJ DŽEPNIH KRAĐA

Prorežu žiletom torbicu i ukradu novčanik i mobitel

3

TEŠKO OZLIJĐEN U SLAVONSKOM BRODU

Nakon tučnjave zapucao u 28-godišnjeg mladića