Mozaik
NASTAVLJA SE TURNEJA

“Audicija” u Osijek stiže 4. studenoga
Objavljeno 12. rujna, 2017.

Nakon što zagrebačkog nastupa prve postave kultne predstave “Audicija”, u Lisinskom 28. listopada, zajednička turneja se nastavlja. Tako će publika u Rijeci 3. studenog, Osijeku 4. studenog, te u Splitu 11. studenog imati priliku uživati i prisjetiti se nezaboravne ekipe koja nas je znala nasmijati do suza.

Tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina i Željko Ninčić žarili su i palili bivšom Jugoslavijom, a danas, nakon trideset i tri godine, i to na inicijativu Adnana Mundžića i u organizaciji Stage Productiona, odlučili su se ponovno okupiti i još jednom opravdati status jedne od najuspješnijih i najgledanijih predstava.

Kultna predstava “Audicija” nastala je u prosincu 1984. kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi je put izvedena na Otvorenoj sceni “Obala”. Nekoliko godina nakon otvaranja sarajevske akademije studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak “skica za lik i imitaciju”, uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, osmislili su predstavu koja će postati poznata pod imenom “Audicija”.

Predstava “Audicija” jedini je scenski projekt koji je doživio ex YU turneju. Predstavu je odgledalo više od 2,5 milijuna ljudi. U povodu 25. godišnjice nastanka “Audicije” u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. skupili svi glumci iz originalne postave i održali dvije predstave na “Obali”. Zabilježeno je da je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je bila inicijator i organizator tog okupljanja, imala više od 15.000 rezervacija za tu predstavu, a “Obala” ima samo 300 mjesta. Ekipa planira veliku svjetsku turneju, kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije te Europa, Kanada, SAD i Australija.

Ulaznice za hrvatsku turneju puštene su u prodaju preko sustava Ticketshop.hr, a kako je “Audicija” iznimno popularna i posjećena predstava, ne propustite priliku i osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme. U Osijeku će se predstava odigrati u dvorani Gradski vrt, a cijene ulaznica kreću se od 80 za tribine do 130 kuna za parter, dok za VIP parter ulaznica stoji 170 kuna. T.K.

Ekipa planira veliku svjetsku turneju po svim republikama bivše Jugoslavije te po Europi, Kanadi, SAD-u i Australiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana