Kultura
“PLUĆA” TEATRA EXIT U VINKOVCIMA

Đokić: Uživali smo u Vinkovcima zbog sinergije s publikom
Objavljeno 11. rujna, 2017.

Vezani članci

DOBITNICI NAGRADE GRADA VINKOVACA

Vitalni stogodišnjak optimistično ulazi u novu kazališnu sezonu

TIJEKOM 32 FESTIVALSKA DANA 45 IZVEDBI NA DEVET LOKACIJA

Praizvedba plesne predstave “Derviš i smrt” i drame “Aziz ili Svadba koja je spasila Zapad”

NAGRADA PREDSTAVI “PLUĆA” U BANJOJ LUCI

Jadranki Đokić nagrada na 20. teatarfestu

VINKOVCI

U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima gostovala je komedija D. Macmillana “Pluća” nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak, čiju režiju potpisuje Aida Bukvić, a glume Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

- Jedno vrijeme nismo igrali predstavu, pa je i nama 'svježa' kao i publici. Oboje smo uživali igrajući u Vinkovcima, zbog sinergije s publikom. Igram ulogu inteligentne žene, emancipirane i obrazovane, koja zna što želi od života, ali kada se suoči s važnim pitanjem nakon kojeg više nema povratka - imati ili ne imati dijete - preispituje se što i kako sa svojim životom. Naslov predstave ima veze s disanjem i onim što nam je poput disanja jako važno u životu. Ponekad zaboravljamo disati i komunicirati, a to nikako ne smijemo - rekla je Jadranka Đokić.

U fokusu predstave dvoje je mladih, obrazovanih i ekološki osviještenih ljudi, koji recikliraju, gledaju dokumentarce i art-filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali se i voze u automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez potrebe. Može li se imati dijete i istodobno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja se pojavi kada jednog popodneva On “predloži dijete”, a Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, doista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari, jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno... Predstava je pobijedila kao najbolja na 9. festivalu regionalnih kazališta Prolog 2016. M.Kokaj

Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike