Kultura
O POBJEDNIKU OPET ODLUČUJU I ČITATELJI

Mirko Ćurić u finalu Nagrade Fran Galović
Objavljeno 11. rujna, 2017.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović 2017. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta objavljenu između lipnja 2016. i lipnja 2017. od 52 knjige pristigle na natječaj odabralo je deset finalista. U odabiru pobjednika, kao i prošle godine, pomoći će i sami čitatelji.

U narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju od 15. rujna do 15. listopada čitatelji će moći glasovati za svog favorita, ali i sudjelovati u nagradnoj igri. Nagrade su paketi knjiga koje se natječu za Nagradu Fran Galović 2017.

Na glasačkom listiću bit će ponuđeni autori i djela (abecednim redom): Mirko Ćurić: Smrt Pétera Esterházya; Mihaela Gašpar: O čajnicima i ženama; Ivica Ivanišević: Primavera; Damir Karakaš: Sjećanje šume; Dražen Katunarić: Smiješak Padra Pija; Kristian Novak: Ciganin, ali najljepši; Denis Peričić: Techno gost; Bekim Sejranović: Dnevnik jednog nomada; Tomislav Šovagović: Ispod skala; Goran Tribuson: Vrijeme ljubavi.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva: dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Željka Lovrenčić i dr. sc. Matija Ivačić. Dobitnik nagrade bit će proglašen na zatvaranju 24. Galovićeve jeseni, 28. listopada u Koprivnici. N.Vekić

Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike