Sport
KRAJ ZA LITVU, FRANCUSKU, DOMAĆINA...

Španjolci utišali Sinan Erdem Arenu
Objavljeno 10. rujna, 2017.

U dvorani Sinan Erdem Arene u subotu je krenula nokaut-faza Eurobasketa. Naš obračun s Rusima bio je posljednji u sklopu osmine finala, a u prethodnih sedam dvoboja nije nedostajalo i iznenađenja. Tako su s prvenstva kući otišle i neke reprezentacije koje su prije dvije godine bile na postolju, srebrni Litvanci i brončani Francuzi. Završnica će proteći i bez domaćina, jer Turska ipak nije mogla preko aktualnog prvaka Europe Španjolske doći među osam najboljih.

Tamo je prva svoje mjesto našla Slovenija, koja je i dalje neporažena. Šestu pobjedu izborili su protiv Ukrajine (79:55), a prvi strijelac bio je Randolph (21), dok je Dončić najbolje skakao (9) i asistirao (6). Kod poraženih, dvoznamenkasti učinak imao je samo Pustozvnov (11). Potom se za prvo iznenađenje pobrinula Njemačka, koja je svladala Francusku sa 84:81 (Theis 22, Schroder21/Fournier 27, Diaw 15). Finska je bila jedan od domaćina po skupinama, u Helsinkiju je igrala jako dobro, ali u Istanbulu nije imala šanse protiv Talijana, koji su dobili 70:57 (Belinelli 22, Datome 15/Kopponen 13). Grčka nije briljirala u skupini, bila je četvrta u svojoj, ali je zato dobila najbolju iz B skupine. Litva je nakon 20 godina izgubila od Grka (77:64), koje je predvodio Sloukas (21). Jučer prijepodne Latvija je demolirala Crnu Goru 100:69 (Timma 21, Porzingis 19/ Dubljević 21), dok je Srbija ne baš uvjerljivo, ali rutinski riješila Mađarsku 86:78 (Bogdanović i Kuzmić po 17/Perl 22). Španjolska je nastavila pobjednički niz protiv domaćina, koji se solidno držao 35 minuta, ali je na kraju završilo 73:56 (Rubio 15/Korkmaz 20) za aktualne prvake Starog kontinenta.

Ponedjeljak je slobodan dan, a u utorak se u četvrtfinalu sastaju Latvija – Slovenija i Njemačka – Španjolska. Dan kasnije parovi su Rusija – Grčka i Italija – Srbija. N.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike