Sport
DEBAKL CIBALIJE NA RUJEVICI

Bartolović preuzeo
krivnju na sebe
Objavljeno 11. rujna, 2017.

Vezani članci

RIJEKA - CIBALIA 7:0

Vinkovčani potopljeni u Rijeci

Nakon tri uspješna kola i devet bodova momčad Cibalije doživjela je težak poraz protiv Rijeke. Točnije, 7:0 na Rujevici najteži je Cibalijin poraz u HNL-u. Bilo je to bolno prizemljenje. Jer sedam golova ne postiže se često čak i u prijateljskim utakmicama s niželigašima. Jasno je kako je trener Cibalije Mladen Bartolović bio utučen nakon poraza.

- Mi u ovom susretu protiv Rijeke kao da nismo bili u utakmici. Nismo bili koncentrirani i nismo ništa radili što smo se dogovorili. Trebali smo izdržati prve nalete Rijeke kako bismo otupili voljni element, ali nakon onakvih individualnih pogrešaka nije joj bilo teško ostvariti ovakvu pobjedu. Bez imalo agresivnosti smo im dopuštali da nam lako dolaze na 20 metara od naših vrata, a onda bi svojim individualnim kvalitetama ili našim pogreškama rješavali završnicu napada. Moram priznati da sam ja najveći krivac za ovaj i ovakav poraz. Vjerojatno sam loše pripremio momčad na ono što ju očekuje. Žao mi je gledatelja, pogotovo naših navijača, što su sve ovo morali gledati i nadam se da su to vidjeli sada i nikada više - poručio je gotovo u stilu Zdravka Mamića trener Cibalije.

Nakon teškog poraza teško je, gotovo nemoguće, naći nešto bar donekle dobro što bi se moglo navesti kao pozitivno. Bilo bi dobro kada bi u Cibaliji izvukli pouke i krenuli ispočetka. Čekaju ih tri domaće utakmice u kojima bi se mogli vratiti igrama koje su prezentirali u tri kola prije Rijeke. Nakon teškog pada treba se uzdignuti i već u sljedećem susretu pokazati da je ovo bio samo jedan jako loš dan.

- Nadam se i vjerujem da je to bio samo loš dan. Ne mogu čak ustvrditi da su naši igrači “poletjeli” nakon tri uzastopne pobjede, jer sam im isto govorio kada smo imali četiri uzastopna poraza, pa i sada nakon tri pobjede. Onda sam im govorio da ne klonu duhom, nego da nastave raditi i da će se rad isplatiti, a i nakon tri pobjede da ne misle kako će im pobjede dolaziti same po sebi, jer za svaku pobjedu treba i dalje naporno raditi. Ovaj poraz ružno zvuči. I ponovit ću: preuzimam na sebe krivnju za ovaj poraz.

Bartolović stoga neće “udariti” po igračima. Premda je jasno kako do nekih promjena u momčadi mora doći.

- Sada bi bilo najlakše udariti po igračima, ali ja nisam takav. Igrač mora svojim radom zaslužiti ulazak u prvu momčad, pa bi bilo od mene jako neprofesionalno da već nakon prvog kiksa nekoga eliminiram iz sastava. Imamo tjedan dana do sljedeće utakmice i ako svi pokažu na treninzima da se ništa veliko u njihovu odnosu prema momčadi nije promijenilo, nemam razloga išta mijenjati. No, ako pak shvatim da se nešto promijenilo, imat ću razlog za promjene - zaključio je Bartolović.

Antun GRGIĆ

RIJEKA - Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Sudac: Goran Gabrilo (Split) 6,5. Gledatelja: 4.944. Strijelci: 1:0 Gavranović (2.), 2:0 Gorgon (4.), 3:0 Gorgon (41.), 4:0 Heber (50.), 5:0 Bradarić (52.), 6:0 Mišić (68.), 7:0 Gorgon (90.). Žuti kartoni: Rubić (Cibalia), Žuta (Rijeka). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ALEXANDER GORGON (RIJEKA)

Rijeka                    7 (3)

Prskalo –, Mavrias 7, Župarić 7, Punčec 6,5, Žuta 6,5, Mišić 7,5, Bradarić 7,5 (od 70. Pavičić -), Kvržić 7,5 (od 76. Acosty-), Gorgon 8,5, Heber 7,5 i Gavranović 8 (od 58. Maleš 6,5)

Cibalia                    0

Brkić 5, Rubić 5, Zgrablić 5, Karamarko 5, Muženjak 5,5, Pervan 5 (od 60. Stepčić-), Štrkalj 5,5, Plum 5 (od 70. Filipović-), Miličević 5 (od 76. Dabro), Peričić 5 i Galić 5,5

Cibalia je na Rujevici doživjela najveći poraz u HNL-u

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike