Regija
MARATON LAĐA NA BOSUTU

Invaliditet ih nije spriječio da uzmu vesla lađa u ruke
Objavljeno 11. rujna, 2017.
Maraton lađa osoba s invaliditetom bio je neizvjestan do samog kraja, pobjedu su odnijeli vinkovački osnovnoškolci

Na rijeci Bosutu u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni održan je u nedjelju u Vinkovcima Maraton lađa osoba s invaliditetom. Utrka je održana u organizaciji Udruge vinkovačkih lađara, Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

- Nema samo Metković svoj Maraton lađa, sada imamo i mi u svojim Vinkovcima na rijeci Bosutu. U našem gradu u odnosu na Metković održan je Maraton lađa osoba s invaliditetom, gdje koristim priliku da još jednom pohvalim rad Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci. Grad će uvijek biti uz ovakve manifestacije - rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Maraton lađa osoba s invaliditetom bio je neizvjestan do samog kraja, a Osnovna škola “Antun Gustav Matoš” Vinkovci u samom finišu odnijela je pobjedu ispred Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar te Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar na trećem mjestu.

Na samom cilju upalile su se bengalke, što je dodatno podiglo adrenalin svih sudionika, a u pobjedničkoj lađi Martin Dermišek iz Osnovne škole “Antun Gustav Matoš” Vinkovci, pod puno emocija, rekao je da je bilo super na natjecanju, no, kako kaže, nikad se ne bi želio baviti tim sportom jer se nakon svega bude - mokar!

Stjepan Sertić, predsjednik Udruge vinkovačkih lađara, istaknuo je kako se sljedeće subote, 16. rujna, na Bosutu održava prvi put povijesna utrka Maraton lađa na kojoj se očekuje oko 300 lađara iz 14 lađarskih udruga, a dolaze i Metkovčani, kao i natjecatelji iz cijele Hrvatske.

Nakon Maratona lađa, Kajak-kanu klub Vinkovci organizirao je Kajakašku regatu za mlađe uzraste, a sudjelovali su Kajak-kanu klub “550” Žepče, Kajak-kanu klub Aljmaš, Kajak-kanu klub “Olimpik” Slavonski Brod i Kajak-kanu klub Vinkovci.

Mario KOKAJ
GLISERI PROVEZLI DJECU

U uvodu u natjecanje vidjeli smo demonstraciju novih glisera HGSS stanice Vinkovci koji su sada u vlasništvu Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara”. U plovilima su se provozali štićenici Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar, OŠ “Antun Gustav Matoš” Vinkovci, Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara”, Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar, Dječjeg doma “Sv. Ana” Vinkovci te Centra za rehabilitaciju “Mala Terezija” Vinkovci.

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike