Crna kronika
NOVA “NAVIJAČKA” SRAMOTA

U središtu Vukovara potukli se navijači Dinama i Hajduka
Objavljeno 10. rujna, 2017.

VUKOVAR - Iako su Split i Zagreb udaljeni stotinama kilometara, navijači Hajduka i Dinama za posljednji su obračun “odabrali” Vukovar. U središtu Vukovara u subotu oko 15.40 sati na mostu preko Vuke nedaleko od Gradskog poglavarstva došlo je do okršaja pripadnika Torcide i Bad Blue Boysa u kojemu su, osim psovki, korištene i šake, drvene palice i bengalke, a jedna je osoba “iscipelarena”.

 

 

 

Sukob nije mogao promaknuti pametnim tehnologijama, pa je dvominutni sukob snimljen mobitelima iz nekoliko kutova gdje se jasno vidi početak okršaja i na kraju dolazak interventnih policajaca koji su mlade sudionike tučnjave “počastili” odgojnim palicama i uhićenjima.

PU vukovarsko-srijemska potvrdila je kako je nakon tučnjave šest osoba privedeno te prekršajno prijavljeno. Dvije su osobe nakon tučnjave zatražile liječničku pomoć, a nakon obrade u vukovarskoj bolnici utvrđeno je kako su lakše ozlijeđene. Prema riječima Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, u prekršajnom je postupku zbog tučnjave šest osoba.

 

 

Iako nema službenih informacija, doznajemo kako je riječ o mlađim osobama, redom s vukovarskog područja. Od tučnjave nisu odustali, iako su ih razdvajali temeljni policajci. S tučnjavom se prestalo kada su stigli interventni policajci. Kako doznajemo, navijači Hajduka namjeravali su se priključiti ostalim torcidašima na utakmici protiv Osijeka koja je odigrana u subotu navečer.

Sukob navijača u središtu Vukovara, naravno, nije naišao na odobravanje Vukovaraca, a najrječitiji je bio stariji Vukovarac: “Idioti, imajte malo poštovanja prema ovom gradu!”M.Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike