Crna kronika
AUTOM USMRTIO BICIKLISTA

Nakon nesreće otišao, sutradan se prijavio policiji
Objavljeno 11. rujna, 2017.
Nesreća se dogodila u Bačevcu kod Virovitice. Tijelo biciklista pronađeno je nekoliko sati nakon tragedije

LUKAČ - Četrdesetosmogodišnji biciklist iz Bačevca smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 20 sati na ulazu u selo Bačevac. Riječ je o cesti između Lukača i Gradine, nedaleko od Virovitice. Prema dostupnim informacijama, na biciklista je naletio automobil, a nakon nesreće vozač je otišao. Tijelo biciklista pronađeno je tek u subotu ujutro oko 9 sati. Kako neslužbeno doznajemo, vozač se u subotu sam prijavio policiji.

Kako doznaje internetski portal www.icv.hr, nesreća se dogodila nedaleko od ugostiteljskog objekta “Zavičaj”. Iako gosti ugostiteljskog objekta nisu vidjeli kada se nesreća dogodila, vidjeli su da se nekako u vrijeme nesreće ondje zaustavio neki automobil iz kojeg je izišla ženska osoba, obišla vozilo te se nakon nekog vremena vratila u automobil i otišla.

Nakon očevida djelatnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske bit će poznato više informacija o uzrocima koji su doveli do nesreće, te kakve kazne očekuju odbjeglog vozača.

Ovo, na žalost, nije prvi slučaj kada vozač napusti mjesto nesreće nakon nečijeg stradavanja. Iz MUP-a godinama apeliraju na sve sudionike u prometu na cesti da u slučaju sudjelovanja u prometnoj nesreći ne napuštaju mjesto događaja. Sudionik prometne nesreće mjesto događaja smije napustiti samo privremeno, kako bi pomogao ozlijeđenima u nesreći, ako mu je i samom potrebna pomoć, te da bi pozvao pomoć, centar 112 ili policiju.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za neopravdano napuštanje mjesta događaja prometne nesreće predviđene su novčane kazne u rasponu od 3000 do 7000 kuna, određivanje tri negativna boda te mogućnost izricanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, u slučajevima kada se radilo o prometnoj nesreći s poginulim i ozlijeđenim osobama. Međutim, Kazneni zakon za nepružanje pomoći predviđa i zatvorske kazne do godine dana, i to za one koji ne pruže pomoć osobama koje su u životnoj opasnosti, iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe i drugoga. No, onome tko ne pomogne osobi koja je stradala u nesreći koju je sam prouzročio predviđena je zatvorska kazna u trajanju do tri godine.

Sandra LACIĆ
VOZAČICA LAKŠE OZLIJEĐENA

Na Podravskoj magistrali, kod slatinskoga prigradskog naselja Sladojevci, u petak nešto prije 12 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je u duboki kanal sletio automobil Toyota Yaris belomanastirskih registracijskih oznaka. Nesreća se dogodila po lijepom vremenu i suhom kolniku, prije nego što je počela padati kiša, kad je 63-godišnja vozačica, koja je bila sama u automobilu, izlazila iz blagog lijevog zavoja na slatinskoj obilaznici. Umjesto da slijedi kolnički trak, vozačica je iz nepoznatih razloga produžila ravno i preko desnog rubnjaka sletjela u kanal. Premda se automobil prevrnuo na krov, u Općoj bolnici Virovitica (ne)sretnoj vozačici konstatirane su samo lakše ozljede.

nije pomogao

ODBJEGLI VOZAČ AUTA MOGAO BI U ZATVOR

Možda ste propustili...

NA AUTOCESTI A3 BREGANA-ZAGREB-LIPOVAC

Mercedesom jurio 207 kilometara na sat

A NIJE HTJELA U MJENJAČNICU

Mijenjala eure u kune i ostala bez 1700 kn

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROŠLI VIKEND U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI 17 NESREĆA

U izravnom sudaru Opela i teretnjaka Fiat poginuo 37-godišnjak iz Tordinaca

2

POLICIJA UPOZORAVA NA VELIK BROJ DŽEPNIH KRAĐA

Prorežu žiletom torbicu i ukradu novčanik i mobitel

3

TEŠKO OZLIJĐEN U SLAVONSKOM BRODU

Nakon tučnjave zapucao u 28-godišnjeg mladića