Regija
2. JAKŠIĆKA FIŠIJADA

Najbolje kuhaju ribiči ŠRD-a “Veličanke” i vatrogasci iz JVP-a Nova Gradiška
Objavljeno 10. rujna, 2017.

Trodnevna manifestacija “Pjesmom u jesen” prošle godine obogaćena je jakšićkom Fišijadom, koju je i ove godine organizirao ŠRD Slavonac i HKUD Slavonija. Okupilo se 16 ekipa koje su pripremale fiš-paprikaš. Na 2. jakšićkoj Fišijadi okupilo se puno gostiju u dva šatora.

Pokrovitelji manifestacije bili su Općina Jakšić i Požeško-slavonska županija, a organizaciju su pomogli brojni sponzori. Svojom nazočnošću fišijadu su uveličali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenikom Ferdinandom Trohom, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, načelnik Općine Velika Vlado Boban i Kaptola Mile Pavičić, a ugostio ih je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

Cijelu pripremu i zgotovljene fiševe ocjenjivalo je tročlano povjerenstvo na čelu s Milom Beslićem, tajnikom Zajednice športskih ribolovnih društava županije. Najveći pehar, za 1. mjesto, pripao je ekipi ŠRD “Veličanka” koju je predvodio Vjekoslav Bajić iz Trenkova. No i 2. mjesto odnio je ŠRD “Veličanka”, druga ekipa, pod vodstvom Davora Šolića, poznatijeg kao Gizmo. Treće mjesto osvaja ekipa Javne vatrogasne postrojbe iz Nove Gradiške. Pehare i zahvalnice pobjednicima uručili su predsjednik ŠRD-a Slavonac Mario Pus i Đuro Makarević, predsjednik županijske zajednice ribiča.

Posjetitelji su imali priliku kušati fiš natjecatelja ili fiš i prženog šarana koje su pripremili domaćini iz ŠRD-a Slavonac uz dobrovoljni prilog za društvo.AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KREŠIMIR KAŠUBA - DR. DOLITTLE

Liječi pse, mačke, ptice
ali i bengalske tigrove

2

BORBA ZA ŽIVOT POČELA PRVIM UDISAJEM

Dvogodišnji Marko živi s
pola srca, u Njemačkoj
čeka četvrtu operaciju

3

“ZAŽELI” - POSAO ZA 50 ŽENA

Naredne dvije
godine sigurni prihodi