Regija
52. VINKOVAČKE JESENI

U povorci bilo 58 dječjih skupina i 2500 mališana
Objavljeno 11. rujna, 2017.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

VINKOVCI - Više od 2500 mališana iz 58 dječjih folklornih skupina iz svih hrvatskih županija prodefiliralo je jučer vinkovačkim ulicama. Bio je to vrhunac ovogodišnjih Dječjih vinkovačkih jeseni, jedne od najatraktivnijih priredbi 52. Vinkovačkih jeseni, što se održavaju od 8. do 17. rujna. U mimohodu su sudjelovali mali folkloraši sudionici međužupanijske smotre dječjeg folklora, održane u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni, i sve dječje folklorne skupine iz Vukovarsko-srijemske županije čiji KUD-ovi imaju dječje skupine.

Mali folkloraši odjeveni u svečane nošnje svoga mjesta i kraja prodefilirali su Zvonimirovom ulicom, prošli pješačkom zonom, Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom, Trgom Franje Tuđmana i Slavonskim sokakom do šatora Vinkovačkih jeseni, gdje je održan poseban program i drugi dio međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina. Prolazeći u mimohodu, izvodili su dijelove svog programa, a ispred Gimnazije u pješačkoj zoni, svaka je skupina zastala i izvela jedan ples, neku igru, zapjevala koju dječju poskočicu, brojilicu ili prikazala običaj i tako se predstavila publici, koja ih je pljeskom nagrađivala cijelim putem. Neki od sudionika bili su tako maleni da su ih mame ili tate nosili u naručju, a neki su i zaspali, umorni, uljuljkani toplinom roditelja.

Na čelu mimohoda bili su konjanici, zaprege, mažoretkinje i limena glazba, a bila je to najava svečanog mimohoda sudionika 52. Vinkovačkih jeseni koji će se održati u nedjelju.

Ponosno noseći narodnu nošnju svoga kraja, mališani su pokazali da su marljivi i ponosni čuvari baštine koju su naslijedili o svojih predaka, a to su brojni gledatelji znali nagraditi dugim pljeskom.

Mario KOKAJ

Prolazeći u mimohodu, izvodili su dijelove svog programa

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike