Sport
BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

U Kopačkom ritu očekuju više od 500 trkača
Objavljeno 9. rujna, 2017.

U Parku prirode Kopački rit jučer je službeno predstavljen 2. Baranjski Ferivi polumaraton koji će se održati 23. rujna. Organizator je AK Slavonija-Žito, suorganizatori Park prirode Kopački rit i tvrtka Ferivi Co, a pokrovitelj Osječko-baranjska županija. I ove godine na programu će biti tri vrste utrka. Glavni događaj je polumaraton (21 km), svoju će utrku imati i građani (6 km) te djeca (od vrtića do osmih razreda). Kako je u ime organizatora istaknuo Marko Grgurić, tajnik osječkog kluba, prijave idu odlično te se očekuje prebacivanje prošlogodišnje brojke, kada je na premijeri nastupilo ukupno 408 sudionika.

- Već sada imamo veći broj prijavljenih u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Za sada se prijavilo dvjestotinjak natjecatelja za polumaraton te više od 70 za utrku građana, a do starta utrke, kada će se prijavljivati i djeca, očekujemo da se ukupno prijavi između 500 i 600 sudionika.

Prijave su preko interneta otvorene do 15. rujna, a nakon toga mogu se obaviti na dan utrke, na štandovima ispred dvorca Tikveš, gdje će biti start i cilj utrka. Startnina za polumaraton iznosi 120 kuna, u što je uključen i startni paket (osim na dan utrke), za utrku građana treba uplatiti 30 kuna, dok su prijave za dječje utrke besplatne i obavljaju se na licu mjesta. Atletičari će biti podijeljeni u deset starosnih kategorija, atletičarke u osam, a za sve natjecatelje osiguran je i ručak.

S obzirom na ljepote krajolika kroz koje će prolaziti trkači, a koji će obuhvatiti i dio Parka koji inače nije otvoren za posjetitelje, osim velikog broja sudionika očekuje se isto tako i puno onih koji će ih doći bodriti ili samo uživati u prirodnim ljepotama. Kako još uvijek podosta Osječana nije pohodilo Kopački rit, i ovaj im je sportski događaj idealna prilika. Organizatori rade i na tome da osiguraju besplatan prijevoz za građane, od Osijeka do Kopačkog rita, a da sve prođe kako treba, pobrinut će se i brojni volonteri uključeni u organizaciju 2. Baranjskog Ferivi polumaratona. G. Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana