Crna kronika
NESREĆA U OTOKU

Pukla letva, pa propao kroz krov na pod tavana
Objavljeno 9. rujna, 2017.
Unesrećenog 36-godišnjaka s tavana su do dolaska Hitne spustli vatrogasci DVD-a Otok

Nesretan događaj zbio se u Otoku u četvrtak u jutarnjim satima. Kako doznajemo, dok je 36-godišnjak radio na postavljanju krova kuće, pukla je letva pod njim. Muškarac je potom pao na tavan, gdje je ostao ležati do dolaska pomoći.

- U Kolodvorskoj ulici u Otoku u četvrtak oko 9 sati 36-godišnjak je propao kroz krovište i pao s visine od oko tri metra. Unesrećeni je odvezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje je zadržan na promatranju. Policija o događaju šalje obavijest nadležnom državnom odvjetništvu - doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske. U pomoć pri spašavanju 36-godišnjaka, u 9.49, pozvani su otočki vatrogasci.

- Djelatnici Hitne pomoći nisu mogli sami skinuti unesrećenu osobu s tavana, pa smo ga mi spustili na tlo s pomoću ljestava i konopa te ga predali liječničkoj ekipi, koja ga je potom odvezla u bolnicu - doznajemo od Ivice Barnjaka, zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otok. Vatrogasci su, prema podacima iz Županijskog centra 112 Vukovar, intervenciju završili u 10.17.

Za sada nije poznata težina ozljeda 36-godšnjeg muškarca koji je propao kroz krovište.

U Slavoniji i Baranji već su se događale nesreće u kojima su ljudi, radeći na kućama, i smrtno stradavali. Tako je u studenom 2012. godine 71-godišnji muškarac iz Brijesta poginuo dok je čistio žljebove na šupi u svom dvorištu. Na žalost, ekipa Hitne pomoći mogla je samo utvrditi da je 71-godišnjak od ozljeda zadobivenih pri padu preminuo. Pao je s dva metra visine.

Sandra LACIĆ
POPRAVLJAO ANTENU NA ZGRADI NA SJENJAKU, PAO I OZLIJEDIO SE

U siječnju 2013. osječki su vatrogasci s terase deseterokatnice na Sjenjaku spašavali 62-godišnjaka koji je krenuo popraviti antenu, no poskliznuo se na ledu, pao i slomio kuk. Srećom, Osječanin je ponio mobitel i kada je shvatio da ne može ustati, pozvao je Hitnu pomoć. S obzirom na to da ga djelatnici Hitne pomoći nisu mogli sami spustiti s terase, u pomoć su pozvani osječki profesionalni vatrogasci.

u bolnici

JOŠ SE NE ZNA TEŽINA OZLJEDA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike