Regija
GRAĐANSKA AKCIJA “I JA SAM TU”

Prevencija Alzheimerove bolesti
Objavljeno 8. rujna, 2017.

ĐAKOVO

Građanska akcija “I ja sam tu” koja se bavi problematikom Alzheimerove bolesti, odnosno osmišljena je radi upoznavanja javnosti s problemom obitelji i osoba oboljelih od te bolesti, predstavila je jučer u prostorijama Centra Amadea svoje aktivnosti koje počinju u rujnu, a trajat će do početka listopada. Voditeljica akcije je Ivana Sadaić, psihologinja.

- Akcija je nastala u suradnji Udruge za psihosocijalne potrebe Amadea, nekoliko volontera i suradnika. Početkom ljeta odlučili smo se prijaviti svojim aktivnostima na poziv Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalica i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Osmislili smo nešto što smatramo da bi moglo pomoći obiteljima osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti, svima koji rade s njima, a posredno i oboljelima od ove bolesti i demencije - pojasnila je psihologinja Sadaić.

- Najviše se ponosimo što smo se povezali s Udrugom za Alzhemerovu bolest iz Zagreba i u suradnji s njima organiziramo Alzheimer caffe prvi put u Đakovu. Održat će se 25. rujna u prostorijama Centra Amadea u 16 sati. Pozivamo zainteresirane, imat ćemo dvoje vrlo stručnih predavača - pozvala je Sadaić.

Radionice će se održati i u Punitovcima i Budrovcima, a u okviru akcije obilježit će se i Međunarodni dan starijih osoba. Voditeljica Centra Amadea, s. Natalija Fadiga, kazala je kako su se kroz dnevni boravak Centra već u samom početku imali priliku upoznati s osobama koje pate od demencije i utvrđeno je da imaju Alzheimera.

- Cilj ove pripreme je osvješćivanje javnosti koje ide u smjeru upravo pomoći obiteljima kojima to teško pada i ne snalaze se. Potrebno je više se upoznati s tijekom bolesti i kako pomoći bolesniku. Dnevni boravak kao okruženje dosta dobro utječe na bolesnike jer je prilagođen tempo i način ophođenja - kazala je s. Natalija.M.Muškić

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana