TvObzor
PICKBOX

Bolja, zabavnija i vedrija jesen uz nove serije
Objavljeno 8. rujna, 2017.

U prošlom broju predstavili smo pet novih serija koje će ovog mjeseca pristizati na streaming videoteku Pickbox, a u ovom broju donosimo ih još pet. Da jesen bude bolja, zabavnija i vedrija, pobrinule su se nove serije u kojima mogu uživati razni serijski sladokusci. No ne treba zanemariti ni serije koje su već u ponudi, među kojima izdvajamo kompletne serije “Crna jedra”, “Škorpion” i “Moć”, 11 sezona “Zločinačkih umova”, devet sezona “Dr. Whoa”, pet sezona “Skandala” te miniseriju “Noćni menadžer”. Mlađu publiku razveselit će na Silvestrovo premijerna šesta i posljednja sezona serije “Mladi vukodlak”.

Kraljevi i proroci (Of Kings and Prophets)

Datum početka prikazivanja: 15. 9. (kompletna serija)

Bez obzira na to jeste li čitali Bibliju, gledali blagdanske filmove koji tematiziraju Stari zavjet, ova epska biblijska saga mogla bi vas zaintrigirati svojim zapletom. Serija po atmosferi, tempu, ali i eksplicitnim i nasilnim scenama neodoljivo podsjeća na “Igru prijestolja”, no kako tematizira vrijeme Šaula i Davida, izraelskih kraljeva iz vremena 1000 godina prije Krista, tu svaka priča s popularnom serijom prestaje. Priča o vjeri, ambiciji i izdaji ispripovijedana je iz perspektive umornog kralja, moćnog proroka te mladog pastira. No, ukratko, ako ste muškarac i uživate u serijama poput “Vikinga” i “Crnih jedara”, stalo vam je do akcije, drame i muške grubosti, ovo bi moglo biti baš po vašem guštu.

Gazda (Boss)

Datum početka prikazivanja: 15. 9. (kompletna serija)

Trebat će vam neko vrijeme da iz glave izbacite psihijatra Frasiera Cranea kad počnete gledati krimidramu “Gazda”, u kojoj popularni Kelsey Grammer utjelovljuje gradonačelnika Chicaga, koji gradom vlada čeličnom rukom. Priča prati Toma Kanea, nepopustljivog gradonačelnika kojem je dijagnosticirana demencija, no on to ne priznaje svojim suradnicima, te se trudi i dalje ostati glavni igrač u gradu. Grammer je za ovu ulogu osvojio Zlatni globus, a iako je serija otkazana nakon dvije sezone, kritika i publika smatraju je izvanrednom, čak je i sam Grammer izjavio da je ovo bio najdraži projekt na kojem je ikad dosad radio. Plus, ako ste fan redatelja Gusa Van Santa, možda će vas zanimati da je upravo on režirao jednu epizodu serije.

Bojiš li se mraka? (Are you Afraid of the Dark)

Datum početka prikazivanja: 15. 9. (1. sezona); nove sezone svaki drugi petak (ukupno 7 sezona)

Ova je kultna kanadska horor-serija devedesetih bila razlog zašto su se mnoga djeca subotom navečer bojala otići na spavanje. Bilo da je gledate iz sentimentalnih razloga bilo da ćete je preporučiti vlastitim klincima, možda će u novom mileniju stare priče djelovati manje strašno. U svakom slučaju, nadamo se da će vas serija o grupi klinaca koji se između 1990. i 2000. godine sastaju u šumi da bi uz vatricu prepričavali priče o duhovima bar malo naježiti, ako ne i isprepadati. Jedna epizoda serije je inače inspirirala Nighta Shyamalana za “Šesto čulo”, a, ako malo bolje pogledate, možda u seriji prepoznate neke poznate glumce današnjice: Ryana Goslinga, Neve Campbell i Eddieja K. Thomasa.

Vikinzi (Vikings)

Datum početka prikazivanja: 1. 10. (1. - 4. sezone); 30. 11. (premijerno 5. sezona, 24 sata nakon premijere u SAD-u)

Ako ste fan Ragnara i ekipe skandinavskih ratnika iz srednjeg vijeka, razveselit će vas vijest da 1. listopada na Pickboxu kreću “Vikinzi”, a 30. studenoga ekskluzivno počinje prikazivanje pete i najnovije sezone. Ne želimo spojlati za one koji nisu pogledali prve četiri sezone serije, ali finale posljednje sezone završilo je velikim zaokretom, što će petu sezonu sigurno učiniti nevjerojatno zanimljivom. Epske avanture kršnih Vikinga prate milijuni ljudi diljem svijeta, a ako ste slučajno propustili biti dio svjetske histerije, još se stignete uključiti. Pickbox dobiva sve četiri sezone, a deset novih epizoda iz pete sezone pristizat će tjednim ritmom, odmah nakon svjetske premijere. Preporučujemo okupljanje muške ekipe i pribavljanje velike količine napitka od hmelja.

Generacija (Class)

Datum početka prikazivanja: 2. 10. (kompletna serija)

Ako vam nije strana književnost za mlade ili općenito dobra književnost, vjerojatno vam je poznato ime Patrick Ness (“Monsters of Men”). Radi se o američkom piscu koji je zaslužan za ideju i scenarij prema kojima je nastala serija “Generacija”, spin-off projekt “Doktora Whoa”. Junaci ove SF drame učenici su Coal Hill akademije koji se trude što uspješnije nositi se sa školom, prijateljima, roditeljima, vezama, ali i putovanjem kroz vrijeme. U seriji ćete moći vidjeti četiri nova glumačka lica, ali i Katherine Kelly, koja utjelovljuje učiteljicu, a mogli ste je vidjeti u serijama “Sretna dolina” i “Noćni menadžer”. Svojom pojavom u jednoj sezoni Peter Capaldi također je dao jedno veliko “da” ovoj seriji rekavši da mu je drago vidjeti da se širi obitelj “Doktora Whoa”.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

OBJAVLJEN RED PLOVIDBE DIMENSIONS PARTY BRODOVA

Četiri dana zabave na otvorenom moru

POGLEDALI SMO PRVIH PET EPIZODA DRUGE SEZONE “WESTWORLDA”

Mnoštvo misterija, naporna teatralnost i nedosljednost likova najveći problem hit-serije