TvObzor
DAVID BOREANAZ

Želio bih živjeti toliko dugo dok sam zdrav i sretan
Objavljeno 8. rujna, 2017.

Moraš biti prilično samopouzdan muškarac da izjaviš nešto poput “sve što je hladno i plavo meni odgovara”. Ali David Boreanaz, zvijezda serije “Kosti”, koju ponovno gledamo na Doma TV-u, ne strepi od takvih izjava. Njegov komentar odnosi se, dakako, na njegov izbor vrste piva. On je zaljubljen čovjek, sretan otac i odličan glumac. Rođen je u Buffalu, odrastao u Philadelphiji, a kao novi učenik u školi proživio je sedam godina nasilja i mučenja. Unatoč tim poteškoćama usmjerio je svoja emocionalna iskustva na nogomet te je ubrzo postao entuzijastični sportaš, sve dok konačno nije ostvario svoje velike snove o predanom i discipliniranom glumcu kakav je želio postati.

Posao mi je kao zabava

David je svoju suprugu, glumicu i model Jaime Bergman upoznao promatrajući njezine tetovaže. Zanimljivo, dali su izraditi tetovaže na istom dijelu tijela te tako danas dijele kineske simbole za dušu i sudbinu na svojim zapešćima. Vjenčali su se prije 16 godina i imaju dvoje djece - sina Jadena i kćer Bellu. Skladnu obitelj usrećuju i dva četveronožna prijatelja, odnosno labradorica Buddha i mala čivava Rocky. Unatoč frenetičnom životnom tempu, na Davidu se ne primjećuju vidljivi znakovi stresa. On samog sebe ne shvaća previše ozbiljno, uživa se naglas smijati sa svojom djecom i zahvalan je na pozitivnim kritikama koje prima od svoje publike.

Gledajući vas, koji ste visoki 1,85 m, teško mi je zamisliti kako vas djeca zlostavljaju...

- Preselili smo se iz Buffala u Philadelphiju kad sam imao osam godina, i otad sam, kao novi klinac, neprestano bio na meti nasilnika. Što sam bio stariji, više sam rastao, tako da se s vremenom, ipak, sve promijenilo (smijeh).

Što ste naučili igrajući nogomet?

- To je bilo vrlo disciplinirano. Organizirani sportovi odličan su način da se fokusirate i temelj su za djetetov život, bilo da se radi o nogometu, rukometu, lacrosseu ili bejzbolu. Pohađao sam katoličku školu s interaktivnom zajednicom i intenzivnim programom. Morao sam znati svoje zadatke i planove, a dakako da su me, zbog te škole koju sam pohađao, izazivala i izrugivala mi se druga djeca. Međutim, pružila mi je osjećaj razumijevanja, pristupanje sadržaju, učenju i pripremi. Sada svoj posao shvaćam kao zabavu, ali u isto vrijeme sam spreman na sve što slijedi.

Najveća životna vrijednost

Koje vrijednosti želite usaditi u svoju djecu?

- Samo to da budu odgovorna i imaju poštovanja prema starijima od sebe te da stoje iza svojih životnih odluka, bile one ispravne ili pogrešne. Želim da se zapitaju: “Ako učinim ovo, hoće li to povrijediti moju majku i oca?” Nadam se da ću svojoj djeci moći usaditi iste vrijednosti kao i moji roditelji meni. Biti odgovoran najveća je životna vrijednost.

Igrali ste 242-godišnjeg vampira u horor serijama “Angel” i “Buffy”. Kad imaju djecu, neki roditelji željeli bi živjeti vječno. Koliko biste vi dugo željeli živjeti?

- Toliko dugo dok sam zdrav i sretan - to je zaista onoliko vremena koliko želim provesti sa svojom djecom dok ona odrastaju.

Da možete popričati s Boothom, Vašim likom iz serije “Kosti”, o čemu biste razgovarali i što biste popili?

- Za njega bih naručio viski, a za sebe pivo. Zasigurno bismo razgovarali o tome što nam se trenutno događa u životu. Na našem sastanku bilo bi mnogo smijeha, viceva, a i općenito bi to bio dobar provod.

Događa li vam se ponekad da sjednete i razmišljate za što ste sve zahvalni u svom životu?

- Neprestano to radim. Probudim se i zahvalan sam što sam blagoslovljen prekrasnom djecom, sjajnom suprugom te mogućnošću da uživam u slobodi i maženju sa svojim psima. Neki ljudi to uzimaju zdravo za gotovo - samo se probude i operu zube. Uviđam vrijednosti iz dana u dan, a ne samo tijekom praznika.

Čujem da uživate u kuhanju zdravih obroka. Jeste li izmislili i neke recepte koji uključuju pivo?

- O, da. Moja majka je Slovakinja i peče kobasice s pivom, tako da sam to učinio još prije. Uvijek nalijem malo piva u piletinu u slučaju da previše zagori na roštilju. Uvijek mi ispadne odlična ta “pivska piletina” (smijeh).

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

David Boreanaz

DATUM ROĐENJA:

16. svibnja 1969.

MJESTO ROĐENJA:

Buffalo, New York

LJUBAV:

Jaime Bergman, supruga

DJECA:

sin Jaden i kći Bella

KOSTI

Doma TV, ponedjeljak-petak, 22.15 sati

Možda ste propustili...

NOVE ALBUME OBJAVILI PJEVAČICA ELINA DUNI I PIJANIST NIK BÄRTSCH

Švicarski jazz