TvObzor
NASTUP DARKA RUNDEKA U DOMU SPORTOVA

Posljednja postaja turneje “Apocalypso Now”
Objavljeno 8. rujna, 2017.
Turneja pokrenuta u znak 20 godina od objave albuma “Apokalipso” trijumfalno je zapocela 15. lipnja i nanizala cak 20 koncerata koje je pogledalo više od 110 tisuca ljudi

Velika turneja Darka Rundeka “Apocalypso Now” u povodu 20 godina kultnog albuma svoju posljednju ovogodišnju stanicu u Hrvatskoj imat će u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u subotu, 16. prosinca. Turneja “Apocalypso Now”, pokrenuta u znak 20 godina od objave albuma “Apokalipso”, trijumfalno je započela 15. lipnja i nanizala čak 20 koncerata koje je pogledalo više od 110.000 ljudi. Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu održan pred 80.000 fanova. Ovaj uspješan tour produkcijski je zaokružen glazbeno-scenski projekt, sa sedam pratećih glazbenika, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića u režiji Sande Hržić, namijenjen velikim scenama. On predstavlja svu intimnost, ljepotu i raskoš Rundekove glazbe i poetike, koja je postala dijelom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola stoljeća.

Tako je i za ove koncerte Rundek okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu Silvia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

“U izboru pjesama težište je na slavljeničkom albumu Apocalypso i onim pjesmama unatrag tih 20 godina, koje nam danas najviše znače“, istaknuo je Rundek, što se i pokazalo set-listama dosad održanih nastupa. Osim ključnih momenata albuma, kao što su “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit”, “More more”, “Senor” ili “Štrajk željezničara”, Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

“Apokalipso”, prvi samostalan album Darka Rundeka, jedno od ključnih izdanja u povijesti hrvatske diskografije, originalno je objavljen 1997. godine. Na 20. obljetnicu Rundek i Dancing Bear predstavili su ga u specijalnom remasteriranom obliku naslovljenom “Apocalypso” i pojačanom nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”. Upravo su “Dovitljivi mali čudaci” trebali biti peti album Haustora, ali prije nego što je završen, bend se raspao 1990. godine. Pjesme planirane za "Čudake", kao što su "Ista slika", "More more", "Hiawatha“ dovršene su na kasnijim samostalnim albumima. Rundek je nakon „Apokalipsa“ objavio "U širokom svijetu" (2000), a za sljedeći album "Ruke" (2002) okupio je mnogoljudni Cargo orkestar s kojim je snimio i "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da" (2006), da bi potom s Rundek Cargo Trijom realizirao "Plavi avion" (2010) i "Mostove" (2015). (N.K.)

 
ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaju su krenule u četvrtak, 7. rujna i to je cijena koja će ostati na snazi do kraja mjeseca. Od 1. listopada do 15. prosinca za ulaz će trebati izdvojiti 100 kuna, a na dan koncerta 120 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na Eventim prodajnim mjestima ili na www.eventim.hr.

Možda ste propustili...

NOVE ALBUME OBJAVILI PJEVAČICA ELINA DUNI I PIJANIST NIK BÄRTSCH

Švicarski jazz