TvObzor
NAJVEĆI SHOWMAN

Hugh Jackman glumi P.T. Barnuma
Objavljeno 8. rujna, 2017.

Redatelj Michael Gracey donosi glazbeni spektakl u kojem glavnu ulogu tumači Hugh Jackman, svima poznat kao Wolverine. “Najveći showman” originalni je mjuzikl koji slavi rođenje šoubizniza i osjećaj sreće kada nam se ostvare snovi.

Jackman je utjelovio lik vrhunskog biznismena i showmana P.T. Barnuma, koji je ni iz čega stvorio najveći spektakl poznat kao “The Barnum and Bailey Greatest Show on Earth”. Priča govori o P.T. Barnumu, vizionaru, političaru, showmanu i binismenu iz 19. stoljeća, koji je osnovao cirkus nazvan “Barnum and Bailey Circus” te je ostao zapamćen kao najveći spektakl koji je osvojio publiku diljem svijeta. Gracey je režirao film s pjesmama dobitnika nagrade Oscar, Benjom Pasekom i Justinom Paulom ("La La Land"). Uz Jackmana u filmu glume, Zac Efron, Rebecca Ferguson, Zendaya te Michelle Williams.

“Najveći showman”, u distribuciji Blitza, u kina stiže ovog Božića.

Hugh Michael Jackman rođen je u Sydneyu u Novom Južnom Walesu kao najmlađe od petero djece. U školi se posvetio raznim sportovima, ali i glumi, posebice u mjuziklima. Poslije je za nastup u mjuziklu dobio nagradu Tony, a dodjelu te nagrade vodio je tri puta zaredom. Proslavio se mjuziklom “Oklahoma” i serijom “Correli ”gdje je upoznao svoju buduću suprugu. Glumi od 1994. godine, a dosada je ostvario 26 uloga. Najpamtljivije uloge su mu u filmovima: “X-Men”, “Van Helsing”, “Kate i Leopold” (s Meg Ryan), “Operacija Swordfish” (s Halle Berry), “Australija” (s Nicole Kidman) i“ Jadnici”. Za potonji je nominiran za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji glavne muške uloge. Snimajući film “Van Helsing”, umalo je umro zbog srčanih problema, ali je izjavio da mu je najzahtjevniji film “The Fountain ”u kojem glumi tri uloge. Nije bio prvi izbor za ulogu Wolverinea, ali se pokazao kao sjajan izbor jer su filmovi postigli veliki uspjeh.(N.K.)

 
Možda ste propustili...