Mozaik
OTVORENI 9. DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Počela pivska ludnica na lijevoj obali Drave
Objavljeno 7. rujna, 2017.
Šator kod katakombi se svake večeri otvara u 20 sati, a "fajrunt" je u 2

Ljubitelji piva, koji se uz kapljicu Osječkog vole i dobro zabaviti, u srijedu su došli na svoje. U 16 su sati, naime, službeno počeli Dani prvog hrvatskog piva svečanim domjenkom za odabrane uzvanike. Svečanu zdravicu pred prepunim šatorom smještenim na lijevoj obali Drave (kod katakombi) održali su direktorica Maja Bel te dožupan Goran Ivanović i dogradonačelnik Boris Piližota, nakon čega je okupljene zabavljao sastav 5 tambura.

- Osijek ima tradiciju u pivarstvu koja potječe još od 1664. godine. Osječka se pivovara može dičiti kao jedina u Hrvatskoj sa svojom dugom tradicijom, a Osječko pivo brendom koji ljubitelji piva prepoznaju. Ove smo godine za vas pripremili mnoštvo iznenađenja, uz brojne izvođače, šatore, koji su još većih dimenzija i s “beer gardenom”, a na vanjskoj terasi ćete u intimnijoj atmosferi moći uživati u vrhunskom pivu i glazbenom programu – izjavila je direktorica Prvog hrvatskog piva Maja Bel.

Ovom, sada već poznatom i omiljenom manifestacijom, koja je s godinama postala brend Grada Osijeka i turističko-zabavna manifestacija, osječka Pivovara veliča tradiciju proizvodnje piva. Dožupan Goran Ivanović složio se da se Dani piva čekaju s nestrpljenjem.

- Lijepi sunčani dani su iza nas, stiže nam jesen, a možda i najbolji vjesnik jeseni upravo su Dani prvog hrvatskog piva. Osječka pivovara sa svojim djelatnicima obogaćuje našu gastroponudu na prostoru grada Osijeka, prekrasan ambijent lijeve obale rijeke Drave. Mi kao politika moramo im biti podrška, ne kako bismo se miješali tko će ovdje svirati i pjevati, nego kako bismo im pomogli i materijalno, jer na taj način i našu turističku ponudu činimo boljom, slikovitijom. Na kraju, možemo im vratiti jedan dio koji oni kroz porez daju i Županiji i Gradu, i mislim da nam u budućnosti to treba biti glavna poenta. Čestitam djelatnicima Osječke pivovare i vlasniku Ivanu Komaku na ovom lijepom događaju i za Grad Osijek i za Osječko-baranjsku županiju – rekao nam je dožupan Ivanović.

Ovo je deveta godina održavanja Dana prvog hrvatskog piva, a traju do subote, 16. rujna. Na pozornici će se zaredati Željko Bebek, Crvena jabuka, Slavonske lole, Duško Kuliš, Slavonia band, Gazde i na kraju grupa Vigor koju predvodi Osječanin Mario Roth. Šator se svake večeri otvara u 20 sati, a "fajrunt" je u 3.30. Cijena je ulaznice 30 kuna, u cijenu je uključena jedna konzumacija pića od 0,5 l. Voditelj programa je Željko Lončarić Žec.

Adrian ANDREJEK
PILIŽOTA POZIVA OSJEČANE

- Svaka manifestacija koja okuplja ljude od iznimnog je značenja za Grad Osijek, pa tako možemo reći da imamo sreće jer naša Osječka pivovara ima iznimno bogatu tradiciju, pa tako i tradicionalnu pivarsku manifestaciju. Ona sjedinjuje okuse piva, gastronomske užitke i vrhunsku zabavu, koju je, prema podatcima organizatora, samo tijekom prošle godine posjetilo više od 45.000 posjetitelja. Želim pozvati naše sugrađane na Dane prvog hrvatskog piva, jer očekuje ih dobra zabava, druženje i nezaboravni trenutci – istaknuo je dogradonačelnik Boris Piližota.

Možda ste propustili...

PRIGODNA "NOGOMETNA" IZVEDBA OPERE "FALSTAFF" U RIJECI

Nogometna lopta - prepoznatljivi trbuh

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana