Mozaik
PRVI DAN PRIPREMA U VINKOVCIMA

Misice sudjelovale u debati i snimale razglednice za izbor
Objavljeno 7. rujna, 2017.
Pobjednica izbora dobit će školarinu na Visokoj poslovnoj školi u Zagrebu

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Pripreme 19 finalistica izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta 2017. u punom su jeku u Vinkovcima, vinkovački hotel Slavonija na raspolaganju im je punih 24 sata, a direktorica hotela Kristina Dukanović brine se da se sve osjećaju kao kod svoje kuće.

Prvi dan priprema bio je podosta naporan jer se kreće već od 7 sati ujutro kako bi se stiglo na vrijeme posložiti sve što je zamišljeno za taj dan. Djevojke su snimale razglednice po gradu te na stanu Sopot u Vinkovcima, a direktorica Direkcije Miss Hrvatske za Miss svijeta 2017. i vlasnica licence Maja Vračarić bila je više nego zadovoljna kako su djevojke uz puno pjesme i veselja odradile sve svoje zadatke tokom snimanja prvog dana.

Kako djevojke ne bi pri tome ostale gladne, Kristina Dukanović, direktorica hotela Slavonija, na stan Sopot donijela je kiflice, što su djevojke s velikim oduševljenjem prihvatile, a neke su stigle i zapjevati. Možemo reći da je prvi dio dana prošao jako lijepo u sinergiji cijele ekipe s djevojkama.

Predvečer prvog dana priprema djevojke su se snimale u haljinama te je na kraju, kao kruna prvog dana, održana debata na kojoj su bili studenti Visoke poslovne škole iz Zagreba.

- Imali smo na početku pitanja vezana uz opću kulturu (područje geografije, umjetnosti, književnosti), a potom smo imali debatu gdje smo djevojke podijelili u dvije skupine. Jedna je skupina branila tezu da je ljepota presudna u životu, dok je druga skupina branila tezu da je ipak pamet važnija u životu. Ovo je treća godina kako smo mi partneri s Direkcijom Miss Hrvatske za Miss svijeta, a pobjednica izbora dobije školarinu na Visokoj poslovnoj školi u Zagrebu, što je izuzetno vrijedna nagrada - rekao je jedan od predavača na debati Filip Bunjevac.

Marta Spajić, studentica Visoke poslovne škole Zagreb, rekla nam je nešto više o samoj debati i o tome koja su bila postavljena pitanja.

- Glavna tema debate na koju smo se bazirali bio je citat Nine Badrić koji glasi: "Najjače oruđe jedne žene su mozak, mudrost, šarm i pamet... fizička ljepota samo je šlag na torti." Prvo pitanje bilo je smatraju li da je fizička ljepota uistinu samo šlag na torti ili smatraju da se fizički izgled može staviti prije pameti i šarma. Nadalje, dali smo im primjer zapošljavanja ženske osobe na mjesto stjuardese. Žena izuzetnih vještina i sposobnosti koja govori više stranih jezika, ambiciozna je i snalažljiva, ali malo punije građe, oniža i ne baš ljepuškasta. Pitali smo ih treba li takva osoba dobiti posao na takvoj poziciji. Također smo ih pitali što prema njihovu mišljenju muškarci prvo primijete na ženi - izgled ili pamet. Na kraju debate pitali smo ih što misle tko će biti nova Miss 2017. - rekla je Spajić.

Prvi dio gdje su djevojke odgovarale na pitanja bilo je oko 90 posto točnih odgovora. Moramo priznati da su pitanja bila dosta teška, no vidjeli smo da su sve djevojke obrazovne i da jako dobro poznaju pitanja vezana uz opću kulturu. Kad se okrenemo debati, bilo je jako zanimljivo, jer su se razvile jako velike rasprave, a skupina koja je branila tezu da je pamet važnija od ljepote u životu imala je dosta jake argumente.

Mario KOKAJ

debata

RASPRAVLJALO SE O VAŽNOSTI PAMETI I LJEPOTE

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana