Tehno
LIFESTYLE SOUNDBAR SUSTAV HT-MT300

Idealan za male stambene prostore
Objavljeno 7. rujna, 2017.

Jedna od posljedica sve veće selidbe ljudi u gradove je i postupno smanjenje veličine dostupnog stambenog prostora, što donosi i izazove u pogledu uređenja doma. Zbog toga su u dizajnu interijera sve popularniji principi minimalizma i kompaktnosti koje odlikuje jednostavnost i funkcionalnost.

Ovaj pristup našao je svoju primjenu i u tehnologiji, pa je jedno od novih rješenja u ponudi Sony soundbar sustav HT-MT300 koji se elegantno uklapa u male prostore. Praktični niskotonac i zvuka kinokvalitete pruža impresivno audioiskustvo, dok zahvaljujući mogućnosti povezivanja preko Bluetooth veze, ovaj uređaj funkcionira i kao samostalni zvučnik.

Također, kako bi pomogla obiteljima, parovima i stanarima koji iznajmljuju stanove, kompanija Sony se udružila s dizajnericom interijera Cate St. Hill s ciljem kreiranja smjernica za uređenje manjih stambenih prostora.

U cijelosti iskoristite prostor na raspolaganju.

Pomaknite namještaj do zidova i postavite police ili skladišne jedinice na zidove umjesto na pod kako biste što bolje iskoristili ograničen podni prostor. Također, za uredniji izgled poslužit će vam i sofe s ladicama koje se izvlače.

Koristite svjetlije nijanse za zidove kako biste postigli efekt većeg prostora, kao i iste tonove za zavjese i stropove koji će privući pogled prema gore. Istom efektu pridonijet će i svjetlija nijansa podova, primjerice od svijetlog drva ili u bijeloj boji.

Izaberite uređaje koji će se uklopiti u izgled i atmosferu stana, bez dominacije prostorom. Primjera radi, Sony kompaktni soundbar sustav funkcionira kao samostalni zvučnik, ali i kao surround audiosustav za vaš TV, čime se eliminira potreba za više različitih zvučnika i kabela koji stvaraju nered, dok se niskotonac može postaviti ispod sofe bez rizika od gubitka zvuka.

Ukrasite sobe pažljivo izabranim komadima većih dimenzija, poput velikih slika ili tzv. coffee table knjiga, prije nego s više manjih predmeta koji će učiniti da prostor izgleda pretrpano. Također, odlučite se za veće tepihe čiji će rubovi biti postavljeni ispod namještaja umjesto za one manjeg radijusa.

l Koristite ogledala kako biste postigli iluziju većeg prostora i reflektirali svjetlo unutar prostorije.

l Birajte namještaj tankih nogu kako bi bilo moguće vidjeti pod ispod namještaja, čime se ostvaruje dojam širine prostorije. Postavite televizor i ostale uređaje na zid ili u ugrađene police kako glomazni komadi ne bi zauzeli previše podnog prostora.

l Svedite korištenje roleta ili zavjesa na minimum kako bi što više prirodnog svjetla obasjalo sobe. Možete ih i potpuno izbjeći ako unutrašnjost stana nije pretjerano vidljiva izvana i ako vam je zaštićena privatnost. U slučaju da su vam ipak nužne rolete ili zavjese, opredijelite se za diskretne bijele žaluzine koje se mogu podizati tokom dana.

l Izaberite namještaj s dvostrukom funkcijom koji možete odložiti kada ga ne koristite – primjerice, komode sa stolom na izvlačenje ili set stolove koji se mogu izvući i koristiti prema potrebi.

“Smanjenje veličine domova utječe i na proizvodnju tehnike i primijetili smo da potrošači sve više traže racionalizaciju i višenamjenske uređaje. Soundbar sustav HT-MT300 elegantnog dizajna i kompaktnih dimenzija pruža odličnu kvalitetu zvuka i zauzima malo prostora. Kinokvaliteta ozvučenja omogućava korisnicima da uživaju u impresivnom surround zvuku, čime je unaprijeđeno iskustvo gledanja filmova. Osim što ovaj soundbar sustav pospješuje kvalitetu zvuka televizora, on se može povezati i s drugim uređajima preko Bluetooth veze, čime ostvaruje i funkciju zasebnog zvučnika”, navodi Anthony Koustelos, koji je na čelu Odjela za sustave za kućnu zabavu kompanije Sony za područje Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.M.Režić

Za uredniji izgled poslužit će vam i sofe s ladicama koje se izvlače